Nyolcszázmilliós pályázat fűtéskorszerűsítésre

2012. július 26. csütörtök - 11:53 /
  •    

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium fűtési rendszerek korszerűsítésére hirdet pályázatot költségvetési keretből. Az Új Széchenyi Terv pályázati konstrukciójának célja, hogy a támogatással hozzájáruljon a lakóépületek energiahatékonyságának javításához, valamint elősegítse a széndioxid-kibocsátás további csökkentését.

Az Új Széchenyi Terv keretein belül nyolcszázmillió forintot is meghaladó keretösszegű pályázat indul fűtési rendszerek korszerűsítésére. A vissza nem térítendő, utófinanszírozású támogatás kondenzációs kazántechnológiát és megújuló energiát hasznosító fűtési rendszerek beszerzésére és telepítésére fordítható. A támogatásra kizárólag természetes személyek, láncházak, sorházak, ikerházak, családi házak és legfeljebb négylakásos társasházak tulajdonosai nyújthatnak be pályázatot – amennyiben az érintett lakóépület 2006. december 31. előtt jogerős használatba vételi engedéllyel rendelkezett.

A pályázati felhívás itt olvasható!

A pályázati útmutató itt olvasható!

Augusztban nyolcszámilliós pályázat indul fűtéskorszerűsítésre - Kép: SXC
Augusztusban nyolcszámilliós pályázat indul fűtéskorszerűsítésre – Kép: SXC

A pályázaton elnyerhető támogatás a beruházás értékének 40 százaléka, de legfeljebb:

– kondenzációs gázkazán beépítéssel lakásonként 850 ezer forint;

– megújuló energiát hasznosító hőtermelő berendezés (napkollektor, hőszivattyú, brikett, pellet stb.) telepítésével lakásonként 1,5 millió forint.

A berendezések beszerzésének és beüzemelésének költségén felül támogathatók a korszerűsítéshez kapcsolódó tervezési, tanúsítási és engedélyeztetési munkálatok költségei is.

Pályázatot 2012. augusztus 27-től a keret kimerüléséig lehet benyújtani. A pályázat meghirdetésekor a támogatásra rendelkezésre álló keretösszeg 864,4 millió forint.

Az Új Széchenyi Terv „Fűtéskorszerűsítési Program" pályázati felhívása, a pályázati útmutató és a további kapcsolódó információk 2012. július 25-től érhetőek el a www.kormany.hu oldalon, valamint az ÉMI Építésügyi Minőségellenőrző Innovációs Nonprofit Kft. honlapján.