Nyerjen a felhővel!

2012. március 12. hétfő - 11:36 / piacesprofit.hu
  •    

Végre egy igazán mozgalmas esemény a magyarországi Cloud Computing háza táján! Egy hónapja van a felhőszolgáltatásokkal foglalkozó vállalkozásoknak, hogy egy igazán értékes díjért, az EuroCloud Award 2012- ért szálljanak harcba. Az 5 kategória magyar győztesei díjmentesen vesznek részt az európai megmérettetésen, 2012 második felében.

 

Kép:flickr/mansikka
Kép:flickr/mansikka

A EuroCloud Awards Díjra Magyarországon most első alkalommal lehet pályázni , de Európa számos  országában már 2011-ben is meghirdetésre került a pályázat. (Hogy hol is vannak az adatok, amelyek a felhőből elérhetők, arról itt olvashat bővebben.) A EuroCloud Magyarország Egyesület – összhangban az Európai szintű pályázati rendszerrel – a Magyarországi EuroCloud Awards 2012 pályázatot az alábbi 5 kategóriában hirdeti meg:

1. Best Cloud Service Product

Ez a díj azt a pályázót illeti, akinek cloud terméke vagy szolgáltatása a fontos jellemzői és piaci fogadtatása tekintetében a legkiemelkedőbb. A bírálóbizottság figyelembe veszi a megoldás innovativitása és üzleti jelentősége mellett azt is, hogy mennyire kiemelkedő az alkalmazott technológiák szempontjából, az üzemeltetés terén és a piacra vitel módját illetően.

2. Best Start-up

Ebben a kategóriában három évnél fiatalabb vállalkozások jelentkezését várjuk, melyek innovatív és jövőbe mutató cloud megoldással rendelkeznek. Különös hangsúlyt kap a termék/megoldás eredetisége és kreatív jellege, valamint az, hogy milyennek ígérkezik az üzleti hatása. Az elbírálásnál figyelembe vesszük a megoldás üzleti szempontból vett életképességét. A Best Start-up kategóriában csak a 2009-ben vagy azt követően alapított cégek indulhatnak.

3. Best Business Case – Commercial Sector

Ebben a kategóriában olyan esettanulmányokat várunk, melyek a versenyszférában működő cloud szolgáltatások alkalmazásának üzleti, gazdasági vagy egyéb előnyeit és értékeit mutatják be. A szolgáltatás kiemelkedő minősége mellett, fontos szempont az ügyfelek számára biztosított kézzelfogható és mérhető előnyök bemutatása, valamint az alkalmazott kereskedelmi és marketing módszerek újszerű és egyedi jellege.  

4. Best Business Case – Public Administration

Ebben a kategóriában olyan esettanulmányokat várunk, melyek közszférában működő cloud szolgáltatások alkalmazásának üzleti, gazdasági vagy egyéb előnyeit és értékeit mutatják be. A szolgáltatás kiemelkedő minősége mellett, fontos szempont az állampolgárok vagy intézmények számára biztosított kézzelfogható és mérhető előnyök bemutatása.

5. Cloud Felhasználói kategória : Highest Increase in Efficiency Using Cloud Services

Az európai EuroCloud Awards pályázati lehetőségekkel összhangban külön pályázati kategória kerül kiírásra cloud szolgáltatások felhasználói számára. Olyan felhasználók pályázatát várjuk, akik sikeresen bevezettek és már legalább 6 hónapja szerződéses keretek között használnak egy hazai szolgáltató által biztosított cloud szolgáltatást és ez jelentős, a költséghatékonyságban vagy versenyképességben kimutatható előnyöket biztosított a vállalatuk számára.

EuroCloud Magyarország
A EuroCloud Magyarország Egyesület az európai EuroCloud Europe szervezet hazai tagszervezete, 2011-ben jött létre Magyarországon. Az egyesület célja a cloud computing technológiák és üzleti modellek hazai piacon történő népszerűsítése, a cloud megoldásokkal rendelkező tagvállalatok érdekeinek képviselete. Fontos feladatának tartja többek között azt is, hogy bekapcsolódjon a EuroCloud Europe különböző programjaiba, ennek jegyében részt vegyen az EU direktívákra vonatkozó javaslatok kidolgozásában, vagy a EuroCloud cloud minősítési rendszerének, a Quality Seal-nek a magyarországi bevezetésében. Az egyesület egyik fontos célja kiemelkedő cloud megoldások és szolgáltatások elismerése és díjazása a hazai piacon, valamint annak lehetővé tétele, hogy a legkiemelkedőbb szolgáltatók az európai porondon is megmérethessék magukat és eredményesen pályázhassanak az európai EuroCloud Awards díjakra. (Távmunkában dolgozó alkalmazottak, mobiltelefonon kínált szolgáltatások, átjárható alkalmazások és ennek következtében megváltozó munkaerőpiac lehet a virtualizáció terjedésének eredménye.)

Kik pályázhatnak ?

Pályázatot nyújthat be az első négy kategóriában bármely vállalat, amely Magyarországon folytat üzleti tevékenységet és cloud szolgáltatások nyújtásával és értékesítésével foglalkozik, illetve a Cloud Felhasználó kategóriában bármely Magyarországon bejegyzett vállalat, amely saját célra bevezetett és aktívan használ cloud szolgáltatást. Egy cég akár több kategóriában is benyújthat pályázatot. A EuroCloud Magyarország Egyesület tagvállalatai díjmentesen pályázhatnak, érvényes tagsággal nem rendelkező vállalatok esetén a nevezési díj 1.500 EUR. (Kivéve a Cloud Felhasználói kategória, ahol a nevezés díjtalan!)

Hogyan történik a pályázatok bírálata?

A pályázatok a EuroCloud Magyarország Egyesület által felkért 5 tagú – neves szakértőkből, üzletemberekből és véleményformálókból álló – bíráló-bizottság elé kerülnek, akik értékelik a pályázatokat és döntenek a 2012 EuroCloud Awards díjak odaítéléséről. A bírálóbizottság tagjai a pályázati időszakban (2012. február 27 – április 15.) kerülnek kijelölésre és felkérésre. A EuroCloud Magyarország Egyesület fenntartja magának a jogot, hogy amennyiben egy kategóriában háromnál kevesebb pályázat érkezik, úgy az adott kategóriában nem oszt ki díjat.  A díjazottak az EuroCloud Awards 2012 elnyerését igazoló díszoklevelet kapnak, melynek átadására a 2012. május 23-án megrendezésre kerülő EuroCloud Day alkalmával, az ünnepélyes díjátadón a sajtó képviselőinek jelenlétében kerül sor. A díjazott pályázók nevét a EuroCloud Magyarország Egyesület számos helyen és kommunikációs csatornán publikálja. Emellett a díjazottak meghívást kapnak és pályázhatnak az európai EuroCloud Awards díj elnyeréséért. A hazai nyerteseknek a EuroCloud Magyarország Egyesület kifizeti az európai EuroCloud Awards díjra történő pályázat nevezési díját.