Nemzetközi elismerés a felelősségvállalásért

2012. december 07. péntek - 06:02 / piacesprofit.hu
  •    

Az Ön cége is rendelkezik innovatív, az elmúlt öt évben partnerségben megvalósult CSR- programmal, amely pozitív hatást gyakorolt a fenntarthatóságra? Ha igen, akkor az első Európai CSR Díj lehet a megfelelő alkalom arra, hogy Európa-szerte elismerjék ezt a teljesítményt.

Meghirdették az első Európai CSR Díjat, amelyet az EU Bizottság alapított a társadalmi felelősségvállalással (CSR) kapcsolatos jó gyakorlatok népszerűsítése érdekében. A díjra partnerszervezeteken keresztül 28 országból, közöttük Magyarországról is lehet pályázni. Az Európai CSR Díjért zajló nemzeti versenyt hazánkban a KÖVET Egyesület koordinálja.

“Az új díj reflektorfénybe helyezi a CSR-ban kiváló európai vállalatokat. Óriási lehetőséget jelent ez azoknak, akiknek eredményei eddig rejtve maradtak a nagyközönség előtt, s itt különösen a kisvállalkozások jönnek szóba. A vállalatok társadalmi felelősségvállalása kulcskérdés a versenyképes, innovatív és befogadó Európa számára” – mondta Antonio Tajani, az Európai Bizottság alelnöke.

Az Európai CSR Díjért zajló verseny a CSR Europe és a Business in the Community nevű szervezetek vezetésével 28 európai országban egyszerre zajlik majd. Minden nemzeti partnerszervezet két kategóriában, kisvállalati és nagyvállalati kategóriákban hirdet győztest a legjobb, partnerségben megvalósuló, innovatív és nagyhatású CSR-programok között. 2013. áprilisában, a KÖVET Egyesület által szervezett CSR Piac kiállításon derül ki, hogy a két kategóriában mely  vállalatok jutnak ki a 2013. júniusban Brüsszelben megrendezendő Európai CSR Díjátadó gálára.

A CSR Piacon bemutatott megoldások közül a zsűri több kategóriában is nyertest hirdet majd: 2013 Legkiválóbb CSR Megoldása Díj, 2013 Valóban Felelős Vállalata Díj, Közönségdíj, Környezettudatos Vállalatirányítás Különdíj, amelyek pályázati feltételei hamarosan kiírásra kerülnek.

Az Európai CSR Díj pályázati feltételei magyarul a KÖVET honlapján itt és angolul itt találhatóak.

 

Segítünk kiszámolni

EKÁER kalkulátor

kalkulátor

Céges bankszámla

kalkulátor

Pályázatkereső

kalkulátor