Munkahelyteremtés uniós forrásból

2012. október 29. hétfő - 06:06 / piacesprofit.hu
  •    

Munkahelyteremtés vissza nem térítendő támogatásból a Császári Pékáru Sütő Kkt-nál, az Unio Tender Europa Pályázati és Projektfinanszírozási Tanácsadó Kft. közreműködésével.

A Császári Pékáru Sütő Kkt. új munkavállalók felvételére nyert támogatást a GOP-2012-2.2.4 kódszámú, „Mikro-, kis-, és középvállalkozások munkahelyteremtési képességének támogatása” című pályázaton.  A vállalkozás 2012. októberétől decemberig 8 főt vesz fel.

Uniós forrás segítségével bővít a Császár Pékáru Sütő Kkt – Kép: SXC

A projekt keretében a Császári Pékáru Sütő Kkt. jelenlegi 59 fős állományi létszámát kívánja 8 fő, teljes munkaidős munkavállalóval bővíteni. A 8 fő új dolgozóból 5 fő fiatal álláskeresőnek minősülő munkavállaló lesz. A munkahelyteremtés érinteni fogja a szakmunkás, az irodai adminisztáricós, és az egyéb üzemi működéshez szükséges munkaköröket is. A kapacitásfejlesztést a folyamatosan növekedő gyártással párhuzamosan megnövekedett munkaerő igény indokolja, mely a hatékony termelés alapja.

A Császári Pékáru Sütő Kkt. 2000-ben alakult. A Kkt. tulajdonosi köre alapítás óta változatlan: 2 fő magyar magánszemély a tulajdonos. A vállalkozás főtevékenysége: kenyér; friss pékáru gyártása. A házikenyéren, kiflin és kuglófon kívül a finom pékáru készítése fokozatosan indult el. Nagyobb fejlesztés is megvalósult, továbbá lehetőség nyílt arra, hogy a sütőipai tevékenység kibővüljön. Ezáltal két fő üzletág jött létre: pékség és cukrászat. Temékkínálatuk mára több mint 160 féle terméket tartalmaz, melyek több mint 60 viszonteladónál és saját mintaboltokban kerülnek értékesítésre. Az első mintabolt az új üzemmel együtt Császáron nyílt meg, majd később Kisbéren, Tatán, Tatabányán is nyíltak üzleteik. Szaküzleteik ellátása napi többszöri szállítással történik, így biztosítva a termékek folyamatos frissességét.

Két program is indul pályakezdők foglalkoztatására

Két újabb foglalkoztatási program indul pályakezdő fiataloknak uniós forrásból, a pályázatokat még ebben az évben, de legkésőbb a jövő év elején kiírják – jelentette be Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatásért felelős államtitkára csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.

A gyakornoki program keretében mikro-, kis- és középvállalkozások kaphatnak kilenc hónapig teljes vagy részleges bér- és járuléktámogatást, ha gyakornokot vesznek fel. A keret 8,5 milliárd forint, ez a tervek szerint 4000 és 10 000 közötti fiatal elhelyezkedését segíti majd – közölte az államtitkár. A másik konstrukció keretében a létszámukat bővíteni kívánó non-profit szervezetek fiatal, elsősorban pályakezdő munkanélküliek alkalmazásához kaphatnak bértámogatást 12 hónapon keresztül. A tervezett 5 milliárd forintból 1600-2700 fiatal munkába állása támogatható. Ezt a pályázatot a hat konvergencia régióban írják majd ki.

Feliratkozom a(z) Pénzszerzés téma cikkértesítőjére. A megjelenő új cikkekről tájékoztatást kérek