Miből fejlesszünk? Uniós pénzekből!

2012. november 06. kedd - 09:09 / piacesprofit.hu
  •    

Az Új Széchenyi Terv pályázati kiírásai most a legtöbb magyarországi kis- és középvállalkozás számára pályázati lehetőségeket egész sorát nyújtják. Az uniós pénzek segítségével még a forráshiányos környezetben is lehetőség nyílik a vállalkozás fejlesztésére, bővítésére.

Az eddigi kiírások mellett társadalmi egyeztetésre kerültek az épületenergetikai pályázatok; lehetőség van megújuló energiaforrással kombinált fejlesztések megvalósítására is. A beruházás teljes értékének 65-85%-a igényelhető! A kiírások várhatóan 2012 decemberében nyílnak meg. Pályázható az épületek hőszigetelése, nyílászáró csere, használati melegvíz- és fűtési rendszerek korszerűsítése. Napelemek, napkollektorok, geotermikus energia felhasználás és biomassza felhasználás is kapcsolható az energetikai fejlesztésekhez. Vállalkozások, non-profit szervezetek és közoktatási intézmények is pályázhatnak – áll a Diamond Top Consult Kft. közleményében.

Ha azonnal szeretné megvalósítani fejlesztéseit, a következő, jelenleg is nyitva álló lehetőségek állnak rendelkezésére:

Ingatlan vásárláshoz, eszközbeszerzéshez – A GOP 2.1.1.M kiírásban kedvezményes hitel és támogatás igénybe vételével lehetőség van ingatlan vásárlásra, eszközbeszerzésre és szoftverek megvásárlására is, 45%-os támogatásintenzitás és mindössze 10% önerő mellett. Lakás és ház is megvásárolható! Induló vállalkozás is pályázhat, az 1 lezárt év és az 1 fő statisztikai létszám nem követelmény.

Meglévő ingatlan fejlesztéséhez – a Telephelyfejlesztés című kiírásban legalább 50%-os támogatás igényelhető saját, vagy bérelt ingatlan fejlesztésére, infrastrukturális beruházásokra, vagy akár új épület építésére; valamint lehetőség van eszközbeszerzésre is.

Új gépek beszerzéséhez – A GOP 2.1.1.B pályázat elsődlegesen eszközbeszerzést, szoftvervásárlást és ingatlan felújítást támogat; kiegészítő jelleggel lehetőség van tanácsadás (HR, vállalatvezetés) igénybe vételére is. A pályázatban 35%-os támogatás igényelhető.

Teljes informatikai rendszerek, szoftverek vásárlásához – Vállalatirányítási szoftverek beszerzéséhez és teljes körű bevezetéséhez a GOP 2.2.1 pályázat keretében 50%-os támogatást igényelhet.

Létszámbővítéshez és bérköltség csökkentéshez – A GOP 2.2.4 konstrukcióban új munkavállaló első 12 havi bér és járulék költségére kérhető akár 70%-os támogatás. Nők, GYES/GYED-ről visszatérők, és megváltozott munkaképességű személyek alkalmazása esetén szintén akár 70% támogatás igényelhető munkabérre. A munkaügyi központoknál szintén igényelhető támogatás GYES/GYED-ről visszatérők, pályakezdők, 50 év felettiek, tartós munkanélküliek alkalmazása esetén. A támogatás mértéke 50-70%, de akár 100% is lehet. A támogatás havonta elszámolható és lehívható. Szintén a munkaügyi központokon keresztül igényelhető támogatás a meglévő munkatársak bérköltségéhez (munkahely megtartó támogatás).

Feliratkozom a(z) Pénzszerzés téma cikkértesítőjére. A megjelenő új cikkekről tájékoztatást kérek