Még hónapokig várhatunk a pályázati dömpingre

2015. június 02. kedd - 15:51 / piacesprofit.hu
  •    

A Miniszterelnökség és a szaktárcák komoly vitát folytatnak az egyes pályázatok feltételrendszereiről, ezért késlekedik a pályázatok kiírása - nyilatkozta Csepreghy Nándor a Napi Gazdaságnak. Még hónapokig ki kell tartani.

Kép:PP/VargaImre

A fejlesztési terv szerint ebben az évben 2900 milliárd forint keretösszeggel 133 pályázatot hirdetnek meg. (A tavaszi ígéretek szerint már áprilisban el kellett volna indulnia a pályázatoknak, azóta viszont egyetlen kiírás jelent csupán meg.)

“A most megjelenő pályázatok mindegyike abba az irányba mutat, hogy a kormány célzottan szeretné felhasználni az uniós pénzeket. Azért jelennek meg ilyen lassan a kiírások, mert a Miniszterelnökség és a szaktárcák komoly vitát folytatnak az egyes pályázatok feltételrendszereiről. A Miniszterelnökség például a múlt héten azért nem engedett el két GINOP-pályázatot, mert a minisztérium technológiai fejlesztéssel kötötte össze a foglalkoztatotti létszám növelését” – fogalmazott a Napi Gazdaságnak adott interjújában Csepreghy Nándor.

A Miniszterelnökség fejlesztéspolitikai kommunikációért felelős helyettes államtitkára az e hét elejére várt 80 milliárd forintos kkv kapacitásfejlesztési pályázat kapcsán újra türelemre intette a feszülten várakozó cégeket, ugyanis úgy fogalmazott, hogy az csak egy-két hónap múlva várható.

A GINOP fejlesztési kerete
A kormány meghatározta a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) idei fejlesztési kereteit nyolc nevesített prioritási körben, továbbá 15 nevesített kiemelt projekt keretében. Itt találja a részleteket.

Feliratkozom a(z) Pénzszerzés téma cikkértesítőjére. A megjelenő új cikkekről tájékoztatást kérek