Régóta erre várunk! Megjelent az első GINOP pályázat!

2015. május 20. szerda - 16:16 / piacesprofit.hu
  •    

Megjelent a mikro-, kis- és középvállalkozások piaci megjelenését támogató felhívás 2015. május 20-án. A Széchenyi 2020 keretében megjelent a „Mikro-, kis- és középvállalkozások piaci megjelenésének támogatása” című (GINOP-1.3.1-15 kódszámú) felhívás. A támogatásra rendelkezésre álló tervezett keretösszeg 5 milliárd forint.

Kép: Pixabay

A támogatási kérelmek benyújtása 2015. június 22-től 2017. június 22-ig lehetséges.

letölthető dokumentumok:

Bár többen, többször is ígérték, hogy még áprilisban elindulnak az új pályázati ciklus első uniós pályázatai, de a mai napig kellett várnunk az első kiírásra.

Ha további információkra van szüksége, forduljon bizalommal a Széchenyi 2020 ügyfélszolgálathoz a 06-40-638-638 telefonszámon, ahol hétfőtől csütörtökig 8 órától 16 óráig, pénteken 8 órától 14 óráig fogadják hívását.

Kérjük, kövesse figyelemmel a Felhívással kapcsolatos közleményeket a szechenyi2020.hu oldalon, ahol a Széchenyi 2020 ügyfélszolgálat elektronikus elérhetőségeit is megtalálhatja.

Apályázat támogatja a külpiacra jutást elősegítő szolgáltatások igénybevételét, marketingtevékenységeket, idegen nyelvű honlap létrehozását és piackutatás elvégzését.

A Felhívás keretében az alábbi tevékenységek támogathatók:

a) Külföldi kiállításon vagy vásáron való részvétel – önállóan támogatható tevékenység
b) Külföldi árubemutató szervezése – önállóan támogatható tevékenység
A 3.1. a) és 3.1. b) pontokhoz kapcsolódóan az alábbi tevékenységek támogathatók:
c) Piacra jutás támogatása – önállóan nem támogatható
d) Információs technológia-fejlesztés – önállóan nem támogatható
e) Tanácsadás igénybevétele – önállóan nem támogatható
f) Piackutatás elkészítésének költsége – önállóan nem támogatható
g) Szabadalmak és egyéb immateriális javak megszerzésének, érvényesítésének és
védelmének költsége – önállóan nem támogatható
h) Innovációs tanácsadás és innovációs támogató szolgáltatás költsége – önállóan
nem támogatható

Összegyűjtöttük, hogy ebben az évben milyen pályázati kiírások jelennek meg azoknak a vállalkozásoknak, amelyek új terméket dobnának a piacra, vagy a régit fejlesztenék tovább.

A cégek negyede pályázna a következő három évben egy friss kutatás szerint, EU-források nélkül a tervezett beruházásaiknak csak 40 százaléka valósulna meg. Ki ne szeretne többet költeni beruházásokra, külföldi piacra lépésre vagy éppen az alkalmazottak számának bővítésére?

A megkérdezett mikro- és kkv- cégek vezetői azonban több olyan történetet is meséltek, amikor azon bukott el a dolog, hogy nem is látták át pontosan, a pályázat mire szól, nem voltak rendben a papírjaik, figyelmen kívül hagyták, hogy önerőre is szükség lenne, de az sem ritka, hogy elsiklottak a felett, milyen kritériumoknak kell megfelelnie egy pályázó cégnek. Annak érdekében, hogy sikeresen pályázzunk, érdemes sorra venni a legtipikusabb hibákat (hogy elkerüljük őket), és feljegyezni a szükséges dokumentumok listáját (hogy időben beszerezhessük őket).

 

Feliratkozom a(z) Pénzszerzés téma cikkértesítőjére. A megjelenő új cikkekről tájékoztatást kérek