Magyarországon is lehet sikeresen vállalkozni!

2011. október 29. szombat - 07:55 / piac-profit.hu
  •    

November 10-ig lehet pályázni az Országos Fiatal Vállalkozói Díjra. Az idei Fitalal Vállalkozók Hete rendezvény keretében első alkalommal mutatkozik be a „Beszállítók Napja, a Fenntartható Vállalkozások Napja, illetve az Üzleti Kommunikáció Napja”, valamint lesz „Női Vállalkozói Nap” is.

November 14-20. között, világszerte 120 országban pezsdül fel a fiatalok körében az élet. A diákok és a fiatal vállalkozók ebben az időszakban készítik elő jövő évi meghatározó döntéseiket, valamint az ország fiatalsága ekkor merít inspirációt ötleteik, álmaik megvalósításához.

A mai fiatalok vállalkozó kedvének javítása nélkül a nemzeti jövedelmet megtermelő utánpótlás nem látszik biztosítottnak, állítja Takács Krisztián, a Fiatal Vállalkozók Országos Szövetségének (FIVOSZ) uniós nagykövete, aki szerint a 15-34 év közötti magyar fiatalok 96 százaléka nem mer vállalkozni. A nemzetközi összehasonlításban is sokkoló arány veszélyezteti a gazdasági növekedést és az egyén boldogulását egyaránt. Mivel az állam arra kényszerül, hogy fokozatosan kivonuljon korábbi gondoskodó szerepéből – ez a regnáló kormányzat legtöbb intézkedéséből is egyértelműen kirajzolódik –, egyre nagyobb súlya lesz az állampolgárok által önerőből megteremtett kereteknek és forrásoknak. Ahhoz, hogy a jelenlegi állapot változzon, és az utánpótláshiány ne váljon a gazdasági növekedés akadályává, a sikeres hazai példák bemutatása és a gyakorlati segítség fontosabb, mint valaha, állítja Takács Krisztián.

A Fiatal Vállalkozók Hetét idén Budapesten és 11 vidéki helyszínen – Debrecen, Gyöngyös, Győr, Miskolc, Pécs, Szeged, Székesfehérvár, Szolnok, Veszprém, Zalaegerszeg – rendezi meg újra a Fiatal Vállalkozók Országos Szövetsége. A fővárosban és regionálisan egyaránt közel 40 eseményre lesz lehetőségük ellátogatni az érdeklődőknek.

Az ebben az évben kialakított fiatal vállalkozói napok, mint például a „Beszállítók Napja, a Fenntartható Vállalkozások Napja, illetve az Üzleti Kommunikáció Napja”, számos új információt tartogat a látogatók számára. Magyarország kereskedelmi helyzete megkívánja, hogy a gyártók, importőrök és szolgáltatók naprakész információkkal rendelkezzenek a hazai, illetve a külföldi kereskedelmi viszonyokról, lehetőségekről, szabályozásokról.

A kiemelt sikernek örvendő „Női Vállalkozói Nap” új mélységekben elemzi majd a női vállalkozók helyzetét, lehetőségeit és a nők meghatározó befolyását. Emellett külön díjat is kiosztanak az eseménysorozat utolsó napján, így az Országos Fiatal Vállalkozói Díj keretén belül, az Országos Fiatal Női Vállalkozó Díjjal is kitüntetik majd a fiatal női vállalkozókat, amely a Budapest Bank támogatásával valósul meg.

Takács Krisztián, akinek a kisvállalkozása mára egy tőzsdére készülő sikeres alternatív távközlési céggé fejlődött, célja, hogy a fiatalok higgyék és érezzék: Magyarországon igenis lehet sikeres, növekvő, átláthatóan és felelősséggel irányított vállalkozást építeni.

Az Országos Fiatal Vállalkozói Díjra pályázni vagy pályáztatni 2011. október 19. és 2011. november 10. között lehetséges. A pályázatok részleteiről ide kattintva található részletes információ.

Segítünk kiszámolni

EKÁER kalkulátor

kalkulátor

Céges bankszámla

kalkulátor

Pályázatkereső

kalkulátor