Kkv-k! Nyolcmillió forint támogatás is elnyerhető!

2013. április 08. hétfő - 12:05 / piacesprofit.hu
  •  
  • Előfizetés

Sokszor hallhattuk mostanában, hogy az erősödő piaci versenyben kiugrási lehetőség a kkv-k számára az üzletmenet hatékonyságának javítása, az innováció vagy az új piacok elérése. A nagyobb volumenű változások fejlesztést igényelnek.

Jó hír, hogy a fejlesztésekhez szükséges előzetes tervek elkészítésével járó kiadás nagy részéhez hozzá lehet jutni a Vállalati Tanácsadás Program kínálta forrásokból. A programot az OTP Bank Nyrt., az OTP HP, az MVA, a KISOSZ és a helyi vállalkozásfejlesztési alapítványok alkotta konzorcium koordinálja. A program részleteiről az OTP Bank igazgatóját, Szabó Zsoltot kérdeztük.

 Miben rejlik a Vállalati Tanácsadás Program erőssége?

– A Vállalati Tanácsadás Program keretében lehívható pályázati forrás segítségével növelhető a kkv-k versenyképessége és hatékonysága, mivel magas hozzáadott értéket jelentő szakmai tudás vonható be a vállalkozásba. Ehhez a tanácsadói költségek 50 százalékára fedezetet nyújtó, akár 8 millió forint maximális összegű vissza nem térítendő támogatás is igényelhető.

Milyen szakterületeken tudnak a vállalkozások támogatott tanácsadást igénybe venni?

– A vállalkozások a következő 12 területen vehetnek igénybe tanácsadást: vállalati stratégia; szervezetfejlesztés; online megjelenés és e-kereskedelem; technológia és termékfejlesztés; marketing; közbeszerzés; pénzügy, adó, számvitel; horizontális célok; munkaügy és munkabiztonság; ügyvitel és adminisztráció; jog; valamint szakfordítás.

Mekkora forrás áll a vállalkozások rendelkezésére?

– A három dunántúli régióban összesen hozzávetőlegesen 1,38 milliárd forint európai uniós támogatás áll a pályázati feltételeknek megfelelő vállalkozások rendelkezésére. Fontos megjegyezni azonban, hogy a nagy érdeklődésre tekintettel a Közép-Dunántúli régióban hamarosan elfogy a forrás.

 Hány vállalkozás fordult eddig önökhöz támogatásért a program indulása óta?

– Közép-Magyarország és a 3 dunántúli régió adatait egybevéve a 2011 óta zajló pályázati eljárásban 1312 vállalkozás nyújtott be pályázati anyagot, amiből összesen 550 szerződéskötés született, és mintegy 200 millió forint értékben történt kifizetés.

Miként lehet pályázni a támogatásra?

A pályázás gyors és egyszerű: az erre a célra kifejlesztett webes felületen lehet regisztrálni (www.tanacsadastamogatas.hu), követve a honlapon található részletes útmutatást, majd ugyanúgy elektronikus úton lehet beadni a pályázatokat is. Tájékozódni ezen felül az OTP Bank kijelölt bankfiókjaiban, a programirodában, a 06 (1) 298-4417-es központi telefonszámon, illetve az MVA, a Helyi Vállalkozói Központok és a KISOSZ tanácsadói pontjainál is lehet.

Feliratkozom a(z) Pénzszerzés téma cikkértesítőjére. A megjelenő új cikkekről tájékoztatást kérek