Készülnek a pályázati dömpingre az intézmények

2015. szeptember 15. kedd - 11:40 / PP/MTI
  •    

Szeptember végén megjelennek a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) első pályázatai, ezek végrehajtásában jelentős feladatokat kapó Magyar Államkincstár (MÁK) felkészülten, 300 új munkatárssal kiegészülve várja a startot - jelentette ki a MÁK elnöke.

Kép:PP archív

Dancsó József felidézte: a több mint 1230 milliárd forintot elérhetővé tevő, a vidéki Magyarország fejlődésére jelentős hatást gyakorló TOP egyebek mellett a foglalkoztatás növeléséhez, az éghajlatvédelemhez, a fenntartható energiagazdálkodáshoz, valamint a hátrányos térségek felzárkóztatásához is hozzá kíván járulni.

Azt mondta: a MÁK már komoly tapasztalatokkal bír a hazai és uniós pályázatok lebonyolításában, a TOP azonban új kihívást is jelent. Ezért az államkincstáron belül egy önálló főosztályként működő szervezeti egységet hívtak életre, és 300 új alkalmazottal bővítették a létszámot ami megyénként 10-20 új munkatárs felvételét jelentette. Az elnök kitért rá: a 300 új munkatárs egy kéthetes felkészítő, vizsgával záruló tanfolyamon vett részt részben Budapesten, részben a MÁK tavaly átadott egri oktatási központjában.

Nyitrai Zsolt (Fidesz), Eger és térsége országgyűlési képviselője, miniszteri biztos emlékeztetett: a kormány döntése értelmében 2017-ig kiírják a jelenlegi fejlesztési ciklusra rendelkezésre álló összes forrásra vonatkozó pályázatokat.

Hogyan pályázzunk?
A Piac & Profit 2015. szeptember 24-i EU-pályázatok Fórumán elsősorban a GINOP és a VEKOP legfrissebb pályázati kiírásairól tudhatnak meg a résztvevők minden fontos részletet. De sok hasznos tudnivaló hangzik el a többi olyan operatív program pályázati kiírásról is, melyek a kkv-kat közvetlenül és közvetve is érintik, érdekeltek azokban (KEHOP, GINOP, TOP, VP).