Keresik Európa legsikeresebb és kreatívabb vállalkozóit

2013. február 25. hétfő - 17:03 / piacesprofit.hu
  •    

A Nemzetgazdasági Minisztérium az Európai Bizottsággal közösen 2013-ban is pályázatot hirdet az európai vállalkozások ösztönzésére létrehozott díj elnyerésére összesen hat kategóriában.

SAikeres és kreatív vállalkozókat keresnek – Kép: SXC

A „Díj az Európai Vállalkozások Ösztönzéséért” pályázat Európa-szerte felkutatja és elismeri az Unió legkreatívabb és legsikeresebb vállalkozóit, vállalkozásösztönzési projektjeit. A Díj céljai közé tartozik a vállalkozási tevékenység ismertségének fokozása, a legjobb vállalkozási elképzelések és gyakorlatok bemutatása, valamint a potenciális vállalkozók ösztönzése és inspirálása.

A Díjra való nevezés két kiválasztási szakaszban zajlik: nemzeti és európai szinten. Az európai fordulóba két projektet juttat tovább a magyarországi szakmai zsűri. Az Európai Zsűri Fődíját – amelynek díjazottja bármely kategóriából kikerülhet – az a pályázat nyeri el, amely Európa legkreatívabb és leginspirálóbb vállalkozói kezdeményezésének bizonyul.

A díjátadó ünnepséget – amelyre a nemzeti forduló összes továbbjutója meghívást kap – az EU soros elnökségét adó Litvánia rendezi az év végén. Az Európai Bizottság által szervezett Európai KKV Közgyűléssel, valamint a KKV követek találkozójával egybekötött rangos esemény díjazottjai találékonyságukért és céljaik sikeres megvalósításáért részesülnek elismerésben.

Az elmúlt években két magyar sikertörténetet is díjazott az európai zsűri: a megváltozott munkaképességű személyeket foglalkoztató Panda Hotelt, illetve a Széchenyi Kártyát.

Határidő és további információk

A jelentkezéseket a [email protected] email címre várják.

Nevezési határidő: 2013. június 2.

További információk elérhetők a Díj hivatalos Facebook oldalán és az Európai Bizottság honlapján.

Az Európai Vállalkozási Díjat hat kategóriában osztják ki:

•             A vállalkozói kedv ösztönzése

•             A vállalkozói ismeretek növelése

•             Az üzleti környezet fejlesztése

•             A vállalkozások külpiacra lépésének elősegítése

•             A zöldgazdaság ösztönzése

•             Vállalkozás a társadalmi esélyegyenlőségért

A pályázati kiírás, a jelentkezés lap és az eljárási kézikönyv a minisztérium honlapjáról letölthető.