Keresik a világ legjobb startupját

2015. május 27. szerda - 11:28 / piacesprofit.hu
  •    

Az International Business Awards lehetőséget biztosít a vállalkozásoknak, hogy összemérjék magukat a világ legjobbjaival. A vállalkozások költségek nélkül nevezhetik magukat a Stevie® Award trófeáért induló megmérettetésre.

Egy vállalkozást nehéz elindítani. Még nehezebb sikeressé tenni. Hogy elismerje a világ vállalkozóinak bátorságát és eredetiségét, a tekintélyes International Business Awards ebben az évben bevezette az Év startupja kategóriákat. A Stevie Awards alapítójaként Michael Gallagher ismeri azokat a kihívásokat, amelyekkel a vállalkozók találkoznak cégük elindításakor: “Az alapítóknak a sikerhez számos akadályt kell legyőzniük. Emiatt a Stevie Awards-nál azzal akarunk segíteni ezeknek az akadályoknak az eltávolításában, hogy a világ legjobb startup vállalatainak biztosítunk egy olyan platformot, amellyel márkájuknak hazai és nemzetközi elismerést szerezhetnek.”

Az IBA Év startup vállalkozása versenyre azok a vállalkozások jogosultak, amelyek 2013 kezdete után kezdték tevékenységüket. Az International Business Awards végső jelentkezési határideje 2015. június 10. A verseny jelentkezési csomagja és minden részlet a program honlapján érhető el.

Világszerte bármely szervezet – állami és magán, nyereségorientált és nonprofit, nagy és kicsi egyaránt – nevezhet az International Business Awards díjakra. A kis vállalkozások ugyanolyan eséllyel nyerhetnek Stevie díjat, mint ahogyan a nagy vállalkozások. A márkájukat most építő kis- és középvállalkozások minden évben olyan nyertes cégekhez csatlakozhatnak, mint a Hyundai, Procter & Gamble, és az Unilever. Az IBA díjazottak közé bekerülés egy költséghatékony módja a vállalat értékes dolgozói elismerésének és megbecsülésének, illetve egy vállalati márka felépítésének és megerősítésének.

Így faragnak rá a befektetővel a magyar startupok
A legtöbb hazai befektető a magyar startupok többségi tulajdonát kéri a tőkéért cserébe, csakhogy így éppen azt ölik meg a cégben, amely az egész kezdeményezést létrehozta: az alapító motivációját.

Gallagher szerint a fiatal vállalatok csak nyerhetnek, ha beneveznek az International Business Awards-ra. A nagyobb médiajelenléten túl, amelyet egy Stevie Award megnyerése hoz magával, a nyertes vállalkozók nemzetközi mérceként használhatják az itt elért helyezésüket. “Az egyes résztvevőket egy több, mint 200 szakértőből álló nemzetközi zsűri vizsgálja meg és értékeli. A bírálóknak nem az számít, hogy egy startup vállalat regionális, nemzeti vagy nemzetközi színtéren dolgozik-e. Ami számít, az a vállalkozók rendkívüli elkötelezettsége, az ötletek kiváló megvalósítása és a sajátos vállalati kultúra. A zsűri arra is kíváncsi, hogy a vállalat hogyan birkózott meg a kihívásokkal vagy válságokkal,” nyilatkozta Gallagher.

Egy startup vállalkozás International Business Awards megmérettetésre való nevezésének legfontosabb része egy legfeljebb 650 szavas esszé a vállalat legfrissebb eredményeiről (a 2015- ös IBA díjakhoz 2014 kezdetétől). “A rövid formátum a zsűrinek rálátást ad a vállalatra, a vállalkozásnak pedig lehetőséget nyújt, hogy pontosan foglalhassa össze legfontosabb teljesítményeit. A saját sikertörténet leírásának folyamata lehetővé teszi, hogy a vállalat finoman alakítsa saját nyilvános profilját, illetve külön mutassa be erősségeit és gyengeségeit. Szóval már maga az International Business Awards nevezés elkészítése is egy értékes tevékenység.

Segítünk kiszámolni

EKÁER kalkulátor

kalkulátor

Céges bankszámla

kalkulátor

Pályázatkereső

kalkulátor