Keresik a legnépszerűbb startup-arcokat!

2014. január 30. csütörtök - 17:10 / piacesprofit.hu
  •    

Ki teszi a legtöbbet a helyi startup közösségért? Kit ismernek a legtöbben a startup szférában? Közép-kelet európai női startup versenyéhez keresik a régió legismertebb startup arcait.

Kép:PP archív

A H13 Diák- és Vállalkozásfejlesztési Központ egyedülálló közép-kelet európai női startup versenyéhez keresi a régió legismertebb startup arcait. A kampány során nem feltétlenül a legnagyobb tőkével rendelkező vagy a legtöbb startup vállalkozást indító vállalkozókra koncentrálnak, inkább azokra a személyekre, akiket a helyi startup közösség a legjobban ismer, akik a helyi vagy régiós startup szféra elismeréséért és sikeréért a legtöbbet teszik.

Itt szavazhat, jelölhet startup-arcot!

A H13 arra kéri az érintetteket, a startupokat, az inkubátorokat, a tőkebefektetőket, az angyal befektetőket, hogy osszák meg véleményüket és szavazzanak, ki szerintük a legbefolyásosabb startup “arc” az országukban. Külön érdekesség, hogy az értékelés kiinduló forrását, a startup “arcok” toplistáját az országonként legnépszerűbb startup témában kommunikáló Facebook oldalakon mért aktivitások szolgáltatták, így néha meglepő eredményekkel is találkozhatunk.

A toplista élén állóknak nem csak szakmai elismerést illetve piaci visszajelzést szereznek a vezető pozíció elnyerésével, hanem meghívást is a CEE Women Startup Competition 2014 nemzetközi zsűrijébe.

“Nagyon örülünk, hogy egy ilyen egyedülálló kezdeményezést indíthatunk útjára, hozzájárulva ezzel a régiós startup ökoszisztéma erősítéséhez, emellett, izgatottan várjuk a projektötleteket és az induló jelentkezőket”- tette hozzá Kormos Bea, a H13 programvezetője.

Néhány száz igazi startup lehet Magyarországon
Néhány száz innovációban élen járó magyar cég működhet jelenleg a Nemzeti Innovációs Hivatal megbízott elnöke szerint. Vannak már nagy sikersztorik, a következő a Be-novative vagy a Remote-Aid lehet.A Be-novative hamarosan a szilícium-völgyi TechMatch versenyben méretheti meg magát. Több mint 100 nemzetközi startup közül választották ki a szervezők, hogy olyan amerikai nagyvállaltok előtt prezentálhasson, mint az Amazon, az Adobe, az Intel vagy a Microsoft.