Jön a pénz a kkv-knak a Bizottságtól

2015. március 30. hétfő - 12:11 / piacesprofit.hu
  •    

Összesen 387 kis- és középvállalkozás (kkv) kapja meg hamarosan a támogatását a Horizont 2020 kutatási és fejlesztési programból.

Kép:Pixabay

A jelenlegi támogatások összértéke 130,6 millió euró, amely a 3 milliárd eurós KKV Eszköz legutóbbi pályázati felhívásai eredményeként állt össze. A támogatott vállalkozások között magyar kkv-k is vannak. A nyertes vállalkozásokról részleteket a Horizont 2020 oldalán található táblázatokban olvashat.

Az eddigi három sikeres magyar pályázóról itt olvashat részletesebben.

A Horizont 2020 keretprogram első ízben foglalja egységes keretbe valamennyi európai uniós kutatás- és innováció finanszírozási eszközt. Minden eddiginél nagyobb hangsúlyt fektet arra, hogy a tudományos áttörésekből üzleti lehetőségeket biztosító és sokunk életét jobbá tévő innovatív termékek és szolgáltatások születhessenek. Ezzel egyidejűleg drasztikusan visszaszorítja a bürokráciát, a szabályok és eljárások egyszerűsítésével pedig a legjobb kutatók és még több innovatív vállalkozás érdeklődését igyekszik felkelteni.

A pályázati lehetőség egész évben nyitva áll a pályázók előtt, a projektindítás elhúzódásának megelőzése érdekében több értékelési határnappal. (A következő beadási határidő az első fázis tekintetében 2015. 06. 17.)

A Horizont 2020 KKV-eszközéről itt olvashat bővebben.

Feliratkozom a(z) Pénzszerzés téma cikkértesítőjére. A megjelenő új cikkekről tájékoztatást kérek

Segítünk kiszámolni

EKÁER kalkulátor

kalkulátor

Céges bankszámla

kalkulátor

Pályázatkereső

kalkulátor