Itt vannak az idei uniós pályázatok – lehet készülni!

2016. január 27. szerda - 14:03 / piacesprofit.hu
  •  
  • Előfizetés

Elfogadta a kormány a napokban a módosított 2016-os pályázati menetrendet. A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) keretében közel 1900 milliárd forint lesz elérhető még az idén - hívja fel a figyelmet a MAPI Magyar Fejlesztési Iroda Zrt.

A GINOP keretében a korábban meghirdetett prototípus fejlesztési pályázat mellett ismét lesz forrás kkv-k számára kapacitásbővítésre. Továbbá új pályázati lehetőségek nyílnak épületenergetikai korszerűsítésekre, logisztikai szolgáltatások, ipari parkok fejlesztésére, vállalati képzésekre, valamint infokommunikációra és még számos egyéb célra. A gazdasági társaságok számára legfontosabb GINOP pályázatok menetrendje elérhető  itt  .

A tavaly augusztusban elfogadott Vidékfejlesztési Programhoz (VP) is elkészült az idei menetrend (amit itt talál), melyből látható, hogy ebben az évben közel 1200 milliárd forint értékű pályázatot hirdetetnek meg. Ennek részeként hamarosan benyújthatóak a konkrét élelmiszeripari projektek a tavaly december végén meghirdetett felhívásra. Emellett kertészeti és állattenyésztési fejlesztésekhez, terménytárolók és szárítók kialakításához lehet támogatást igényelni.

Nagy beruházások – kedvező változások

Jelentős könnyítések történtek az úgynevezett Egyedi kormánydöntéssel megítélt közvetlen támogatási forma feltételrendszerében. Csökkentek a támogatáshoz jutás minimum feltételei és a kötelező munkahelyteremtésnél figyelembe vehetők a szerződött beszállítónál megjelenő új munkahelyek is. A MAPI számításai szerint a jelzett induló beruházások mintegy 850 új munkahelyet teremtenek.

 

Feliratkozom a(z) Pénzszerzés téma cikkértesítőjére. A megjelenő új cikkekről tájékoztatást kérek