Itt a lista: ők döntöttek a trafikokról

2014. június 25. szerda - 11:05 / piacesprofit.hu
  •    

A bírósági ítéletet követően kiadja az NFM a dohánykoncessziós pályázati értékelőlapokat és a bírálóbizottság tagjainak a nevét, de több időt kérnek.

Kép: MTI

A Fővárosi Ítélőtábla által jogerősen helybenhagyott elsőfokú ítélet alapján a minisztérium az előírt határidőn belül, keddig postán küldött levelében tájékoztatta a felperest a dohánykoncessziós pályázatok elbírálásában 2013. május 13-ig részt vevő, valamennyi bírálóbizottsági tag nevéről – közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium az MTI-vel.

Közlésük szerint a bírálóbizottságban a minisztériumokat Bagoly Andrea,  Bitay Márton, Czipa Balázs, Gulyás Andrea, Hernádi Ádám, Kohut Balázs, László András,  Lenner Áron Márk, Mészáros Karina, Mihalovics Péter, Orbán Krisztina és Pindroch Szilárd képviselte. Ők díjazás nélkül látták el feladatukat, munkaidejükön kívül – áll a közleményben.

A tárca az elsőfokú ítéletnek megfelelően kiadja a 2013. május 23-ig benyújtott és elbírált értékelőlapokat és a települési értékelési jegyzőkönyveket is. Jelezték, a minisztérium megkezdte a mintegy 15 ezer darab pályázathoz kapcsolódó dokumentumok másolásához szükséges munka előkészítését, de a határidő meghosszabbítását kéri a bíróságtól az iratok mennyisége miatt. A fénymásolás költsége a minisztérium becslése szerint elérheti a 25 millió forintot. A pert a Demokratikus Koalíció (DK) indította az NFM ellen.

A trafiktörvény bevezetésével több ezer kiskereskedelmi cég került nehéz, fenntarthatatlan helyzetbe, mivel a cigaretta mellett mást is áruló kisboltok jövedelmezősége olyan alacsony, hogy már kismértékű forgalomkiesés is veszteségessé teheti őket, ezt pedig az alacsony likviditás miatt nem sokáig viselik el az őket működtető vállalkozások.

Kapott, de mégse
Május 30-tól nem lehet trafikot működtetni egyetlen benzinkúton sem, nem üzemelhet trafik 2500 négyzetméternél nagyobb alapterületű üzlethelyiségben (például hipermarketben, plázában stb.), sem azokból leválasztva, sem azok kiegészítő üzletsorán vagy parkolójában, bár ezek az üzletek korábban elnyerték a működés jogát. A rendelet indoklása szerint az aránytalan forgalomkülönbségek miatt kellett változtatni a szabályokon – vagyis a túl jól menő boltokat zárták be.

Segítünk kiszámolni

EKÁER kalkulátor

kalkulátor

Céges bankszámla

kalkulátor

Pályázatkereső

kalkulátor