Ingyenes hitelhez juthatnak a kkv-k

2017. augusztus 31. csütörtök - 06:00 / piacesprofit.hu
  •    

Ingyenes hitelt kínál a kis- és középvállalkozásoknak a kormány. Az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Programjának keretében a „Pénzügyi eszköz” című (EFOP-5.1.1.-17) hitelprogram tervezetéről az érintettek véleményét is meghallgatják.

Megkezdődött az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Programjának keretében a „Pénzügyi eszköz” című (EFOP-5.1.1.-17) hitelprogram tervezetének társadalmi egyeztetése. A program azoknak a kkv-knak kínál hitellehetőséget, akik a finanszírozási forrásokhoz nem vagy nem megfelelő mértékében jutnak hozzá.

Kép: SXC

Kép: SXC

Az 1,37 milliárd forint keretösszegű programban

a tervezet alapján minimum 1 és maximum 4 millió forint hitelre pályázhatnak a cégek.

A kölcsönt a közvetlenül EFOP-kapcsolódású szektorban tevékenykedő vagy e szolgáltatások minőségjavulásához hozzájáruló mikro-, kis- és középvállalkozások vehetik igénybe a szolgáltatásuk színvonalát növelő fejlesztések céljából.

Idetartoznak az egészségügyi, köznevelési, felsőoktatási, szociális, gyermekvédelmi és társadalmi felzárkózási, ifjúság- és családügyi, gyermekek napközbeni ellátását célzó, továbbá kulturális szolgáltatásokat végző vállalkozások.

Mihez vehető igénybe?

A hitel egészségügyi, foglalkozási rehabilitációs vagy szociális szolgáltatás nyújtásához kapcsolódó, valamint rehabilitációs célú eszközök gyártásához, forgalmazásához, bérbe adásához használható fel.

Igénybe vehető a hitel a humánerőforrás-fejlesztés keretében (tovább)képzésre, szakmai képzésre, tréningre, workshopra, tanácsadásra, coachingra, konferencián, szakmai kiállításon való részvételre, illetve megváltozott munkaképességű emberek munkájához kapcsolódó munkaállomások kialakítására.

Az eszközbeszerzésekre jelentős, akár 90 százalékos támogatás is igénybe vehető, de az előző pontban említett szolgáltatások – mint például a konferenciák, szakmai képzések – is 50 százalékos mértékben támogathatók.

Szeptembertől módosulnak a lakossági „ingyenhitel” feltételei
Az iskolakezdéssel egy időben módosulnak a kamattámogatott lakossági energetikai hitel feltételei. Igény lenne az energiatakarékos lakások iránt. A kérdés inkább az, elég vonzó-e a támogatott hitel, hogy akár a családi házak tulajdonosai, akár a társasházakban vagy lakásszövetkezetekben élők ebből a pénzből újítsák fel otthonaikat. 115 milliárd forint sorsa és több tízezer háztartás energiahatékonyságának a növelése a tét – olvasható a Magyar Energiahatékonysági Intézet közleményében.

 

Feliratkozom a(z) Pénzszerzés téma cikkértesítőjére. A megjelenő új cikkekről tájékoztatást kérek