Idén is lesz fiatal gazdáknak pályázat

2014. április 04. péntek - 17:10 / piacesprofit.hu
  •    

Összesen 4,5 milliárd forintos keretösszeggel hirdette meg idén az eddig is sikeres fiatalgazda-pályázatot a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM), a támogatási kérelmet május 1. és 15. között lehet benyújtani postai úton az ügyfél lakóhelye szerint illetékes Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) megyei kirendeltségére.

4,5 milliárdos lesz a keretösszeg a fiatal gazdákat támogató pályázatra – Kép: SXC

A támogatás célja, hogy hozzájáruljon a fiatal agrárszakemberek vállalkozásának elindításához, a birtokstruktúra átalakításához, a mezőgazdaságban dolgozók korösszetételének javításához, valamint a vidék népességmegtartó erejének növeléséhez.

Azok a 18 és 40 év közötti gazdák jelentkezhetnek, akik először kezdenek gazdálkodni, megfelelő szakmai tudással, végzettséggel rendelkeznek, és vállalják, hogy gazdaságukat 5 évig egyéni vállalkozóként vezetik. Az eddigi évek tapasztalatai alapján a következő időszakban még nagyobb hangsúlyt helyeznek a szakmailag felkészült, mezőgazdasági termeléssel élethivatásszerűen foglalkozó fiatal pályázók előnyben részesítésére. Kiemelt cél a kormányprogramhoz igazodva a vidéki lakosság helyben tartása és a foglalkoztatás növelése.

9 tipp, hogy átlendüljön a kezdeti nehézségeken!

A pályázatok elbírálásakor többletpontokat szerezhetnek azok a fiatal agrárvállalkozók, akik magasabb kézimunka-igényű ágazatokban folytatnának mezőgazdasági tevékenységet, lakóhelyük a gazdaság közelében található, tanyán vagy kistelepülésen élnek, illetve vállalják az ilyen térségbe történő kiköltözést.

Többletpontot kapnak azok a pályázók is, akik önmagukon kívül további munkaerőt foglalkoztatnak legalább a 4. évtől kezdődően, ezzel ösztönözve a foglalkoztatás növelését – olvasható a közleményben.

Vállalkozna? Most van rá nyolcszázmillió!
Több mint nyolcszázmilliós kerettel indul a fiatalok vállalkozóvá válását segítő program a Közép-Magyarország régióban. A 35 év alatti fiatalok 3 milliós vissza nem térítendő támogatást nyerhetnek.

Feliratkozom a(z) Pénzszerzés téma cikkértesítőjére. A megjelenő új cikkekről tájékoztatást kérek