Borászok figyelem! Újra igényelhető támogatás

2012. október 30. kedd - 09:09 / piacesprofit.hu
  •    

November 5-étől újra igényelhető támogatás a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalnál (MVH) olyan új borászati gépek és technológiai berendezések vásárlására, amelyek javítják a vállalkozás összteljesítményét.

Az MVH honlapján (www.mvh.gov.hu) a 2012. október 1-jén lezárt, hatályos borászati gépkatalógusban szereplő gépekre vonatkozóan a 2012. november 5-e és 2012. december 14-e közötti időszakban nyújtható be támogatási kérelem, feltéve, hogy a kérelmező a berendezést 2012. március 1-jét követően vásárolta meg, és a vételárat a támogatási kérelem benyújtásáig teljes egészében megfizette.

Egy kérelmező csak egy támogatási kérelmet nyújthat be, ami azonban több gépre is vonatkozhat – közölte az MVH. A támogatás mértéke mikro-, kis- és középvállalkozásnak minősülő igénylők esetében a vásárolt gépek nettó vételárának 40 százaléka, míg nagyvállalatoknál a 20 százaléka. A benyújtott támogatási kérelmeket a hivatal a beérkezés sorrendjében bírálja el.

Lényeges változás a korábbi évek gyakorlatához képest, hogy azok a kérelmezőknek, akiknek a tavalyi árbevétele nem érte el az 50 millió forintot, eltörölték az odaítélhető támogatás összegének 1 millió forintos alsó határát, továbbra is változatlan azonban a támogatás 100 millió forintos felső határa. A 2012/2013 borpiaci évben 4 millió euró támogatás fizethető ki. A keretösszegen felül benyújtott kérelmeket az MVH átütemezi a következő borpiaci évre, és azok az új időszak elsőként benyújtott kérelmeinek minősülnek.

támogatásról további részletes információkat a 83/2011. (VIII. 31.) VM rendelet -2012. október 12-től hatályos szövege-, valamint a 159/2012. (IX. 12.) MVH közlemény tartalmaz.

Feliratkozom a(z) Pénzszerzés téma cikkértesítőjére. A megjelenő új cikkekről tájékoztatást kérek