A legnagyobb befektetés a legjobb nőnek

2014. február 21. péntek - 11:10 / piacesprofit.hu
  •    

Egyedülálló régiós versenyt indított útjára a H13 Diák- és Vállalkozásfejlesztési Központ azoknak az ötletgazdáknak, startup-vezetőknek és startup-csapatoknak, ahol a tulajdonosok vagy az alapítók minimum fele nő.

Kép: sxc

Az első közép-kelet európai női startup versenyre (CEEWS) azon startup-csapatokat várják, amelyek a régióból indulva szeretnék meghódítani termék- vagy szolgáltatásötletükkel a világot. Az ötletek tekintetében nincsen tematikai megkötés, és bár az eddigi hazai versenytapasztalatok főleg a mobil és biotechnológiai fejlesztéseket ösztönözték, számos sikeres, befektetést kapó ötlet valósult meg divat, művészet és gasztronómia területeken is.

A jelentkezők közül a díjazottakat három körben  választják ki. Az első körös 20 projektet a régió legnépszerűbb startup-„arcai” választják ki és értékelik szavazataikkal. A felkészülési hétre eljutó 5 csapatot már a VIP zsűri értékelése alapján választják ki. Ezek a csapatok március 24-én prezentálhatják ötleteiket a zsűri és más befektetői társaságok előtt, hogy elnyerjék a több mint 160 millió forint befektetési alap egy részét, a H13 éves- és féléves inkubációt vagy további nemzetközi jelenléthez segítő startupkonferencia-támogatásokat, és a felajánlott szolgáltatás- és termékajándékok valamelyikét.

A nők egyenlők, de mégsem
Habár jogilag semmiféle diszkrimináció nem létezik Európában a nők és a férfiak között, a gyakorlat mást mutat. Száz európai vállalati vezető közül például mindössze 3 a nő, de még a cégek irányító testületeiben is alig 13,7 százalék az arányuk. Magyarországon a helyzet egy kicsit rosszabb az átlag európainál, de még mindig jobb néhány kontinensbeli országnál. Itt találja a részleteket.

Óriási befektetési összegek, nagy nyeremények várnak a legtehetségesebb női vállalkozókra az első CEE Women Startup versenyen a H13-ban. A verseny létrehozói bíznak benne, hogy a rendezvény nagyszerű lehetőséget teremt az egyre növekvő startup- és befektetői közösség számára, hogy átfogó képet kapjon a legjobb női vállalkozói csapatokról és projektjeikről egyaránt. A versenyt hagyományteremtő céllal indítják, egyrészt azért, hogy a nők – a gazdasági versenyképesség megteremtésének kulcsszereplőiként – tehetségüknek és vállalkozói kompetenciájuknak köszönhetően figyelmet kapjanak, ezzel is biztatva társaikat a globális piacok meghódításában. Másrészt, hogy igazi kuriózummal szolgáljanak a régió startup-ökoszisztémájának szereplői számára.
Így mindenképp érdemes meglátogatni és nyomon követni a verseny eredményeit a www.ceews.com weboldalon.

Feliratkozom a(z) Pénzszerzés téma cikkértesítőjére. A megjelenő új cikkekről tájékoztatást kérek