80 millió euró Fiware használóknak

2014. szeptember 18. csütörtök - 06:10 / piacesprofit.hu
  •    

Az Európai Bizottság FIWARE Accelerator programja keretében 80 millió euróval támogatja az olyan kis- és középvállalkozásokat, startupokat és internetes vállalkozásokat, melyek FIWARE-technológiát alkalmaznak.

Kép: PP-archív

FIWARE ingyenesen hozzáférhető alternatívát jelent a meglévő védett internetes platformokkal szemben. A technológia használatával könnyen fejleszthetők és bevezethetők a fejlett internetes alkalmazások. A program első pályázatait ebben a hónapban hirdették meg, melyeket egy e héten zajló, a jövő internetével foglalkozó európai konferencia keretében bejelentett további felhívások követnek.

Neelie Kroes, az Európai Bizottság digitális menetrendért felelős alelnöke elmondta: sok alkalmazás épül már a technológiára a földrengés előrejelzéstől az élelmiszer-hulladék hasznosítását támogató appig. Ez az innovatív technológia a kisvállalkozások kezében gyorsabbá és jobbá teheti az internetes szolgáltatásokat.

Számos nagyszabású tesztfolyamat fut az egészségügyben, energiaiparban, mezőgazdaságban vagy épp logisztikában tevékenykedő cégeknél, hogy teszteljék a FIWARE technológia építőköveit különféle helyzetekben. Most ezt a lehetőséget kapják meg a kicsi és induló vállalkozások is.

A FIWARE Akcelerátor kiválasztja, mentorálja és támogatja a legtehetségesebb csapatokat, amelyek üzletüket erre a technológiára építenék.

A programhoz való csatlakozáshoz 3 lépésre van szükség:

1. Kell egy jó ötlet egy online szolgáltatáshoz, és össze kell szedni hozzá a megfelelő csapatot.

2. El kell látogatni a FIWARE oldalára, ahol a 16 akcelerátor közül meg kell találni azt, ami a legjobban passzol a terhez.

3. Jelentkezni egy javaslattal az interenten keresztül.

 

Feliratkozom a(z) Pénzszerzés téma cikkértesítőjére. A megjelenő új cikkekről tájékoztatást kérek