Kínába is eljutnak a magyar startupok

2017. október 05. csütörtök - 15:08 / piacesprofit.hu
  •    

Novemberben rendezik Kína egyik legnagyobb startup eseményét a HI-TECH Fairt, Shenzhenben. A több napos rendezvénysorozat részeként az Enterprise Hungary az Innotrade programmal, a CBC Hungary-vel, a Hiventures Kockázati Tőkealap-kezelővel és a kínai Invest Shenzhennel együttműködésben startup versenyt szervez, ahol közép-kelet-európai startupok mutatkozhatnak be befektetők előtt.

Novemberben rendezik Kína egyik legnagyobb startup eseményét a HI-TECH Fairt, Shenzhenben. A több napos rendezvénysorozat részeként az Enterprise Hungary a Innotrade programmal, a CBC Hungary-vel, a Hiventures Kockázati Tőkealap-kezelővel és a kínai Invest Shenzhennel együttműködésben startup versenyt szervez, ahol közép-kelet-európai startupok mutatkozhatnak be befektetők előtt.

Shenzhen a világ egyik legdinamikusabban fejlődő startup központjává nőtte ki magát az elmúlt évtizedben. A várost a hardwerek Szilikon Völgyének is nevezik, utalva ezzel a fejlesztési lehetőségekre és a termelés mennyiségére. 2017 november 16-tól 20-ig az év egyik legjobban várt és legnagyobb startup eseményét a HI-TECH FAIRT, immár tizenkilencedik alkalommal rendezik meg Shenzhenben, high-tech iparági fókusszal.

Kovács Zsolt, az Investment Hungary vezetője Szingapúrban

Kovács Zsolt, az Enterprise Hungary vezetője Szingapúrban

A 2016-os eseményen több mint 3000 cég jelent meg a kiállításon, 37 különböző országból. Az esemény teljes látogatottsága a hivatalos adatok szerint 589.000 volt beleértve az érdeklődőket, startupokat, inkubátorokat, akcelerátorokat és befektetőket.

Idén 8 közép-kelet-európai, a tech piaci fókusszal rendelkező startup mutatkozhat be a kínai piacon az Enterprise Hungarynek és partnereinek köszönhetően. A Shenzhenbe utazó startupokat iparági fókuszuk, csapatuk és fejlettségük szerint választja ki a magyar szakemberekből álló bizottság, akik nem csak ötletüket mutathatják be a nemzetközi zsűrinek, de B2B találkozókon is részt vehetnek Hong Kongban és Shenzhenben.

Nyílik a világ a magyar startupok előtt
A magyar kormány kiemelt feladatának tartja, hogy segítse az innovatív magyar startup vállalkozások kilépését a nemzetközi térbe – mondta Varga Mihály a Startup Campus Singapore rendezvényen.

Mind a startupok bemutatkozása, mind a B2B találkozók szervezése a magyar és a kínai startup ökoszisztéma hosszú távú együttműködési lehetőségének a kialakítását szolgálja. Ennek érdekében az Enterprise Hungary szoros együttműködésben a partnereivel, fontos feladatnak tartja azon startupok megtalálását, melyek a későbbiekben a kínai piacon valósíthatják meg üzleti elképzeléseiket, amelyhez a shenzheni esemény egy jelentős lépést jelentene.