Kína beismerte: átaludta az autóipari átállást

2018. február 02. péntek - 15:13 / piacesprofit.hu
  •    

Kínában tavaly csaknem 800.000 elektromos autót gyártottak és adtak el, ám tévesnek bizonyult a korábbi vélemény, hogy a kínaiak vezetnek ezen a területen. Éppen fordítva van, az európai gyártók jobban felkészültek a váltásra.

Mindezt Miao Wei, az ország ipari minisztere ismerte el a napokban. A miniszter nyilvánosan bírálta a hazai tulajdonban lévő autógyárakat, mondván, hogy azok elaludták az átállást, arra az európaiak, a nemzetközi konszernek jobban felkészültek.

Kép: Die Welt

Kép: Die Welt

A Volkswagen tavaly rendkívül sikeres volt a kínai piacon, 4.18 járművet adott el, öt százalékkal többet, mint az előző évben és idén az eladások további növekedésére számítanak. A német konszern 2020-tól évi 400.000, 2025-től évi másfél millió villanyautó gyártását tervezi kínai üzemeiben és hasonló tervei vannak a BMW-nek, a Daimlernek, a Volvonak és az Audinak is.  A VW  egyébként a napokban nyitotta meg Pekingben ázsiai “Jövőközpontját”. Ez a konszern harmadik fejlesztési bázisa a hazai, potsdami és a kaliforniai után.

A kínai miniszter elismerően méltatta a Toyota, a Renault és a BMW döntését,  hogy közösen fejlesztik elektromos járműveiket. Ezzel szemben

Torzítja a piacot a kínai terjeszkedés
A német és a francia kormány EU-rendszabályokat szorgalmaz, hogy gátat vessenek a stratégiai célú, piactorzító kínai beruházásoknak. Az intézkedések már idén életbe léphetnek.

a kínai gyártók elmaradtak, mondotta, mert kevés saját újításuk van ezen a területen és gátolta őket, hogy – eddig – csak hazai gyártású akkumulátorokat volt szabad alkalmazniuk kocsijaikban.

A kormány korábban arra akarta kötelezni a hazai gyártókat, hogy termelésük bizonyos százaléka már ettől az évtől villanymeghajtású kocsikból álljon, ezt azonban fel kellett adni. Az új határidő 2020: akkorra minden vállalkozás járműveinél  átlagosan 5 l alatti fogyasztást kell elérni, egyúttal megszűnik a villanyautókhoz nyújtott állami támogatás.  A 123 kínai autógyártó közül 42 eddig a jelenleg engedélyezett, jóval magasabb átlagfogyasztást sem tudta elérni. (Forrás: Die Welt).

Feliratkozom a(z) Info & tech téma cikkértesítőjére. A megjelenő új cikkekről tájékoztatást kérek

Segítünk kiszámolni

EKÁER kalkulátor

kalkulátor

Céges bankszámla

kalkulátor

Pályázatkereső

kalkulátor