Kiemelkedő elismerést kaptak a szegregált roma gyerekeket képviselő ügyvédek

2019. október 02. szerda - 09:00 / piacesprofit.hu
  •  
  • Előfizetés

Rangos nemzetközi elismerést kapott az az ügyvédi csapat, amely éveken át tartó, nonprofit jellegű önkéntes munkavégzéssel elérte, hogy kártérítést kapjanak a szegregált gyöngyöspatai roma gyerekek.

Az Esélyt a Hátrányos Helyzetű Gyerekeknek Alapítvány (CFCF) által 2015-ben indított perben a Debreceni Ítélőtábla másodfokon nemrég hozta meg az erre vonatkozó ítéletét.

Sahin-Tóth Balázs, az Allen & Overy budapesti irodájának vezető ügyvédje, Kegye Adél (CFCF), Hernádi Eleonóra (dr. Hernádi Eleonóra Ügyvédi iroda) és Gárdos Péter (Gárdos Mosonyi Tomori Ügyvédi Iroda) kiemelkedő elismerésben részesült ezért a munkáért a Financial Times „FT Innovative Lawyers: Europe – Rule of Law and Access to Justice” díjának éves rangsorolásában, amely azokat a leginnovatívabb ügyvédi irodákat és ügyvédeket részesíti megkülönböztetett elismerésben, amelyek egy adott jogi területen kiemelkedő teljesítményt nyújtottak.

Az ügyvédi csapat elvégzett munkája is segíti az ENSZ által 2015-ben elfogadott Fenntartható Fejlődési Célok (Sustainable Development Goals, SDGs) megvalósítását, elsősorban az 1. célkitűzést, a szegénység felszámolását, valamint a 4. célkitűzést, a minőségi oktatás biztosítását. Ma már egyre több vállalat és szervezet dönt úgy, hogy tevékenyen részt vesz a Fenntartható Fejlődési Célok megvalósításában.

„A roma lakosság felzárkózásának leghatékonyabb módja, hogy a roma gyerekek minőségi oktatásban részesüljenek. Így könnyebben tudnak beilleszkedni a társadalomba, hasznos munkát végezni, illetve önmaguk és családjuk számára biztos jövőt teremteni. Örülök, hogy munkámmal ezt a folyamatot segíteni tudtam és segíteni fogom a jövőben is” – nyilatkozta Sahin-Tóth Balázs, az Allen & Overy budapesti irodájának vezető ügyvédje. „Ez a rangos nemzetközi elismerés is megerősít abban, hogy milyen fontos a pro bono kultúra elterjesztése, annak érdekében, hogy egy stabil, egymásra odafigyelő, toleráns társadalmat hozzunk létre” – mondta Sahin-Tóth Balázs.

Feliratkozom a(z) Jogi kisokos téma cikkértesítőjére. A megjelenő új cikkekről tájékoztatást kérek