Ki számíthat munkaügyi ellenőrökre jövőre?

2015. november 18. szerda - 08:08 / piacesprofit.hu
  •  
  • Előfizetés

Jövőre a vagyonvédelemben, illetve a feldolgozóiparban tevékenykedő vállalkozások számíthatnak a hatóság megkülönböztetett figyelmére, akit egyszer rajtakaptak, hogy feketén foglalkoztat, annál szinte biztosan kopogtatnak majd az ellenőrök.

Közzétette a Nemzetgazdasági Minisztérium a jövő évi munkaügyi ellenőrzési irányelveket és az országos hatósági ellenőrzési tervet.  A szaktárca célkitűzése, hogy a munkaügyi ellenőrzések legalább 10 százaléka érje el a személy- és vagyonvédelem területén dolgoztató munkáltatókat – szerepel az NGM által közzétett ellenőrzési irányelvekben. A munkaügyi ellenőrzéseknek szintén legalább 10 százaléka a feldolgozóipari munkáltatókat célozza majd – a fémfeldolgozókra külön célvizsgálat is irányul majd. Szintén kiemelt figyelemmel kísérik majd a veszélyes munkaköröket felvonultató ágazatokat, mint az építőipart, mezőgazdaságot, bányászatot és egészségügyet.

(Jelenleg a munkaidő betartását és a szabadságszabályokat vizsgálják előszeretettel az ellenőrök.)

A dokumentumból az is kiviláglik: azon munkáltatók, akiket korábban feketefoglalkoztatáson kaptak, 80 százalékos eséllyel számíthatnak utóvizsgálatra.

A munkabérrel kapcsolatos szabályok betartását ellenőrzik kiemelten 2016 márciusában és áprilisban – ez az OMMF honlapján elérhető hatósági ellenőrzési tervből derül ki Majd június-júliusban a munkavállalói jogviszonyok rendezettsége kerül a fókuszba. A vizsgálat indoklása:  a munkavállalók alapvető jogainak érvényesülésének elősegítése, a tisztességes, jogkövető vállalkozások versenyhátrányának csökkentése.

2016 második negyedévében a fémfeldolgozási tevékenységeket érinti a hatóság célvizsgálata. A vizsgálatot azzal indokolják, hogy a munkabalesetek közel 10 százaléka fémfeldolgozás közben következik be és előfordulnak halálos, valamint csonkolásos munkabalesetek is.  A munkaidőre, pihenőidőre és nyilvántartásra vonatkozó szabályok betartását októberben és novemberben ellenőrzik. Érdemes a munkáltatóknak odafigyelni, ugyanis a munkaügyi bírság összege 30 ezertől húszmillió forintig terjedhet. A munkavédelmi bírságot pedig 50 ezertől 10 millió forintig szabhat ki a hatóság.

Ebből van mindig gond egy munkaügyi ellenőrzésen
A szabályozási környezet változása, az időnként nehezen értelmezhető vagy többféle értelmezés alapján is alkalmazható előírások, illetve az ellenőrzési és ítélkezési gyakorlat esetleges eltérései mind hozzájárulnak ahhoz, hogy a munkaidő szervezéshez kapcsolódó kérdések folyamatos kihívást jelentenek a foglalkoztatók részére.

Feliratkozom a(z) Jogi kisokos téma cikkértesítőjére. A megjelenő új cikkekről tájékoztatást kérek