Kéz a kézben a kormány és a BT

2016. május 15. vasárnap - 19:21 / piacesprofit.hu
  •    

Stratégiai Együttműködési Megállapodást írt alá Magyarország Kormánya és a BT globális kommunikációs nagyvállalat. A megállapodás célja a BT hazánkban működő szolgáltató központja és Magyarország kormánya között fennálló együttműködés megőrzése és további erősítése.

A megállapodást a kormány részéről Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, a BT részéről Szabó Zoltán, a BT hazánkban működő Regionális Szolgáltató Központjának ügyvezetője és Grócz Mária, a központ HR igazgatója írta alá Budapesten, 2016. május 13-án. A BT az aláírási ceremónián bejelentette, hogy az elmúlt két évben 1000 új munkahelyet teremtett, és ezzel megduplázta hazai alkalmazottainak számát: a szolgáltató központ dolgozóinak létszáma így elérte Magyarországon a 2000 főt. A központ dinamikus létszámnövekedését új feladatai és bővülő funkciói indokolták, amely keretében a hazai szakemberek a BT Global Services üzletágának multinacionális partnerei számára nyújtanak szolgáltatásokat.

stratego

A Stratégiai Együttműködési Megállapodás keretében Magyarország Kormánya kifejezi azon szándékát, hogy támogatja a munkavállalók továbbképzését az oktatási és szakmai képzési lehetőségek további fejlesztésével. A BT újra megerősítette azon elköteleződését, hogy bővíti regionális szolgáltató központját és tevékenységeinek körét. Ez több munkahelyet teremt majd a magasan képzett szakemberek számára olyan stratégiailag fontos növekedési területeken, mint a műszaki tervezés, az információ-biztonság és az üzleti támogató szolgáltatások.

Szabó Zoltán, a BT hazánkban működő Regionális Szolgáltató Központjának ügyvezetője elmondta: „ Ügyfeleink világszínvonalú szolgáltatásokat várnak el tőlünk, és a szolgáltató központjaink által nyújtott minőség a legfontosabb megkülönböztető előnyünk. Hazánkban biztosított a számunkra kulcsfontosságú, jól képzett, több nyelven beszélő munkaerő. Mindössze két év alatt 1000 szakembert vettünk fel magyarországi Regionális Szolgáltató Központunkba. Örömömre szolgál, hogy a megállapodás aláírásával biztosíthatom elkötelezettségünket a magyarországi működésünk fenntartása iránt.”