Kétmillióan már színt vallottak a NAV-nak

2016. május 11. szerda - 10:59 / piacesprofit.hu
  •    

Több mint 2,1 millió személyijövedelemadó-bevallás érkezett a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) rendszerébe május 1-jéig, félmillióval több, mint tavaly ilyenkor. Nyolcszázezren „söralátétet” azaz csökkentett adattartalmú bevallást nyújtottak be.

még lehet egyszerűen is

Kép: Freestock

Abból a több mint 1,6 millió adózóból, akik maguk nyújtották be szja-bevallásukat, 800 ezren a teljes, 816 ezren a csökkentett adattartalmú nyomtatványt választották, míg mintegy 23 ezren döntöttek az idén utoljára választható “söralátét” bevallás mellett. Emellett mintegy félmillió ügyfélnek készít bevallást vagy bevallási ajánlatot a hivatal – közölte a NAV. Az adóhivatal felhívta a figyelmet arra is, hogy már csak tíz napjuk van azoknak, akik még nem készítették el a bevallást.

Az egy százalékokról se feledkezzünk meg!

A közlemény szerint egyik leggyakoribb hiba továbbra is, hogy a papíron benyújtott bevallás főlapjáról hiányzik az aláírás. Jellemző, hogy a visszaigényelhető adót tartalmazó bevallás esetén nem szerepel sem a bankszámlaszám, sem az utalási cím, hogy nincs adószám a bevalláson, hiányosak a családi kedvezménnyel vagy az első házasok kedvezményével kapcsolatos adatok, illetve a kifizető által levont adóelőleg nem jó sorban szerepel vagy hiányzik a bevallásból.

Jön a határidő, most már ne hibázzunk a bevallásban
Közeledik május 20-a, a vállalkozási tevékenységet nem folytató és áfa fizetésre sem kötelezett magánszemélyek szja bevallási határideje. Mivel sokan a hajrában készítik el bevallásukat, még egyszer összefoglaljuk a legtipikusabb hibákat, amiket az adózók vétenek.

 

 

Segítünk kiszámolni

EKÁER kalkulátor

kalkulátor

Céges bankszámla

kalkulátor

Pályázatkereső

kalkulátor