Kétmilliárd forintból, magánrepülővel és testőrséggel utazott Mark Zuckerberg

2018. április 15. vasárnap - 18:00 / piacesprofit.hu
  •    

Magánrepülőt és testőrséget is fizetett a Facebook Mark Zuckerbergnek, az alapító utazásaira egy átlagos dolgozó bérének 37-szeresét költötték  – írja a MarketWatch az Amerikai Értékpapír és Tőzsfefelügyelet (SEC) felé benyújtott dokumentum alapján.

Ugyan Zuckerberg fizetésként tavaly mindössze egy dollárt vett fel, a Facebook így is dollármilliókat költött az alapíróra. Az általa használt magánrepülőgépre, szállásra, illetve testőrökre összesen 9 millió dollár (2,2 milliárd forint) ment el a Facebook tavalyi büdzséjéből.

A legnagyobb tételt a testőrség fizetése és más biztonsági intézkedések jelentették, 7,3 millió dollárt költötték ilyen célokra. Az összesítés szerint a cég alkalmazottjai számára kifizetett közepes bér évi 240 430 dollár (60,7 millió forint) volt 2017-ben. A legtöbb pénzt Sheryl Sandberg, a cég ügyvezető igazgatója kereste, ez a bónuszokkal és egyéb juttatásokkal együtt 25,2 millió dollárt, vagyis 6,4 milliárd forintot tett ki.

Nem árt résen lenni: új kihívások közösségi oldalak világában
Változik a közösségi média. Mark Zuckerberg megelégelte, hogy a Facebookot politikai tévhírek terjesztőjének látja a világ, ezért a platform új algoritmusa kevésbé kedvez majd a hírfolyamban a hirdetéseknek és újságcikkeknek. Vagyis kevesebb lesz a reklámfelület. Hogyan rúghatnak így labdába a cégek? Erre is keresték a választ a Piac & Profit Social Media – Változás! című konferenciájának előadói.

 

Feliratkozom a(z) Cégvezetés & irányítás téma cikkértesítőjére. A megjelenő új cikkekről tájékoztatást kérek