Két héten belül új kasszát kell rendelni

2014. február 06. csütörtök - 11:10 / piacesprofit.hu
  •    

Az NGM rendelete szerint február 16-ig kell új kasszát rendelnie azoknak a kereskedőknek, akik vissza akarják kapni az eddig befizetett előlegeiket az államtól.

Kép:PP/BartosGyula

Jelenleg 32 ezer kiskassza adatait látja a NAV szervere, az azonban vitatott, hány kasszát kellene még beüzemelni. Az összes beüzemelendő kiskasszák száma 140-240 ezer közé tehető, de pontos adat nincs. Az viszont biztos, hogy az Alt Cash 80 ezer és a Japán Cash 10 ezer ügyfele még nincs bekötve.

Az NGM-et is súlyosan érinti tehát az irdatlan mennyiségű bekötetlen kereskedő jelenlegi helyzete. A tárca rendelete szerint az Alt Cash és a Japán Cash ügyfeleinek február 16-ig le kell szerződnie egy másik forgalmazóval, ha vissza akarják kapni a két cégnek eddig befizetett előlegeiket az államtól – írja az onlinekassza.hu.

Közben az Alt Cash szerdán adta be fellebbezését az MKEH-hoz, amelynek 15 napja van a bírálatra – az idő tehát minden oldalon szorít.

Mint megírtuk, a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal (MKEH) múlt héten vonta vissza az Alt Cash Kft. által forgalmazott, SAM4S NR-300 ONLINE és a Japán Cash Company Kft. S&E NR-300 ONLINE elnevezésű, korábban már jóváhagyott, több tízezer kereskedő által megrendelt online pénztárgép engedélyét. Némi tanakodás után a kormány úgy döntött, átvállalja a bebukott előlegeket, az átvállalt előlegnek megfelelő összeget az új forgalmazónak adja át, így azok a vállalkozók, akik visszavont engedélyű pénztárgépet rendeltek, a már megfizetett előleggel kevesebbet fizetnek a forgalmazónak az adattovábbításra alkalmas, online kassza megvételekor. A károsult vállalkozások követelését a kormány érvényesíti – az Alt-Cash és a Japán Cash ügyfelei helyett – a két szabálysértő céggel szemben.

 

Feliratkozom a(z) Adózás téma cikkértesítőjére. A megjelenő új cikkekről tájékoztatást kérek