Kényelmetlen a NAV számlázója

2018. július 11. szerda - 06:05 / piacesprofit.hu
 •  
 • Előfizetés

A navxml.hu Online számlaTudásbázis összeszedte a panaszokat a NAV ingyenes számlázójáról. Nincs sok baj, de mindenképpen szükség lenne házon belül egy kommunikációs szakemberre és egy UX/UI dizájnerre!

Még akkor is, ha nem akar a NAV erősebben beleavatkozni a számlázó szoftverek piacába.

  1. Bonyolult a bejelentkezés, hiszen a használatához két jelszó-felhasználónév páros szükséges az elsődleges felhasználóknak. Egyik páros a weboldalra, másik páros az ügyfélkapura.

   okostelefon

   Kép: NetIQ

  2. A NAV online számla rendszerébe való belejelentkezés után alig lehet megtalálni a számlázót. Érthetetlen, miért is integrálták őket egyetlen weboldalba ahelyett, hogy a számlázót egy önálló domainre tették volna.
  3. Nehézkes az olvasása. Halvány és apróbetűs a felület. Erős háttér fényben semmi sem fog látszani belőle.
  4. Nem emeli ki a hibásan kitöltött vagy kötelező, de üresen hagyott mezőket.
   Nem csak a nagy cégekkel türelmes a NAV
   Mivel a valós idejű adatszolgáltatás sokaknak gondot okoz, a NAV egy hónapos türelmi időt adott az adatszolgáltatásra. Ez azonban nem az online bejelentési kötelezettség elhalasztását jelenti, csupán az azonnali adatszolgáltatás alól mentesít.
  5. Nincs benne könnyen használható sugó, csak egy 83 oldalas pdf-es felhasználói kézikönyvet lehet lapozgatni.
  6. Felejtsd el a tizedesvesszőt! A NAV-os számlázóba tizedespont kell használni.
  7. Vannak olyan kötelezően feltüntetendő elemek egy számlán, amint a NAV-os számlázónál minden egyes számla kiállításakor külön fel kell vinni, mert nem lehet alapértelmezettnek beállítani. ilyen adat például az egyéni vállalkozó regisztrációs száma vagy a kisadózófelirat.
  8. A NAV-os számlázó használatát ugyanúgy be kell jelenteni 30 napon belül a SZAMLAZO nevű nyomtatványon.
Bemutatjuk a Piac & Profit Online Akadémia kurzusvezetőit!
Új szolgáltatással jelentkezik a Piac & Profit a hazai kkv-döntéshozók üzleti tudásának gyarapítása érdekében. Piac & Profit Online Akadémiát indítottunk a Piac & Profit Konferenciák legsikeresebb, legjobb előadói kurzusvezetői közreműködésével. Az online képzések egyre népszerűbbek, sokak számára elérhetőbbek. A konferenciákon felhalmozott tudásokat ajánljuk a kkv-döntéshozóknak és az adott szakma jövőjét előre megismerni akaróknak.

Feliratkozom a(z) Adózás téma cikkértesítőjére. A megjelenő új cikkekről tájékoztatást kérek