Kecskeméten is várják a külpiacra kacsingató cégeket

2014. december 02. kedd - 14:42 / piacesprofit.hu
  •    

A cél, hogy az állami pénzintézet hatékony finanszírozási és biztosítási konstrukciókat szolgáltasson a magyar exportőrök számára, ezáltal támogassa külpiacra lépésüket, exporttevékenységüket, így segítve elő a munkahelyek megőrzését, valamint a foglalkoztatás növekedését.

Kép: Pixabay

Magyarország külgazdasági stratégiájában kiemelt helyet foglal el a magyar export támogatása, valamint az új exportpiacok felkutatása, annak érdekében, hogy a versenyképes magyar árukat és szolgáltatásokat kínáló kkv-k tovább növeljék külpiaci jelenlétüket. Az EXIM célja, hogy stratégiai partnerségben a hazai hitelintézetekkel a kedvezményes forrásokat minél szélesebb körben juttassa el a vállalkozások számára. Az exportfinanszírozási konstrukciók ismertségének növelése és hatékony rendelkezésre bocsátása érdekében az EXIM Budapesten kívül több nagyvárosban nyit kirendeltséget a közeljövőben. Így a vállalkozók a működési helyükhöz közelebb és hamarabb kaphatnak információt az EXIM nyújtotta exportfinanszírozási lehetőségekről. Kiemelt cél, hogy a hitelintézetekkel és az exportáló kkv-kal tovább erősödjön a szakmai együttműködés regionális szinten egyaránt.

Az eseményen beszédet mondott Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármestere, aki üdvözölte az EXIM képviseletének megnyitását Kecskeméten, és elmondta: „Szívből örülök annak, hogy az EXIM felismerte azt a gazdasági potenciált, amelyet Kecskemét jelent Magyarország számára, és ennek alapján úgy döntött, hogy egyik képviseleti irodáját városunkban nyitja meg. Céljaink találkoznak, hiszen önkormányzatunk is kiemelt jelentőségűnek és támogatandónak tartja a kkv-szektort, a versenyképes magyar termékek és szolgáltatások külpiacon történő értékesítését, és a foglalkoztatottság növelését egyaránt. Azzal azonban tisztában vagyunk, hogy a vállalkozások finanszírozhatósága kulcskérdés és alapvetés, erre nyújt most megfelelő választ az EXIM megjelenése.”  A magyar cégek érdekében finanszírozási termékeik már nem csak exportőröknek, hanem beszállítóknak is elérhetők. Itt talál részleteket.

Nátrán Roland, az EXIM vezérigazgatója hozzátette: „Az EXIM kedvezményes finanszírozást, rugalmas és kiszámítható forrást közvetít a hazai exportőröknek, elsősorban a kkv szektornak. Az idei év során összesen kilenc nagyvárosban nyitunk képviseletet, amelynek köszönhetően még több exportképes magyar vállalkozást tudunk elérni és támogatni.”

A kecskeméti képviselettel együtt 2015 elejéig összesen kilenc helyszínen, Győrben, Debrecenben, Miskolcon, Nagykanizsán, Pécsett, Szegeden, Székesfehérváron és Veszprémben nyílnak meg az EXIM képviseleti irodák.

Faktoringra is ad hitelt az EXIM
Az EXIM Exportélénkítési Hitelprogramja (EHP) keretében új exportcélú faktoring refinanszírozással bővíti tovább konstrukcióit. A kereskedelmi bankokon keresztül elérhető konstrukció euró alapú forrást biztosít az exportáló cégeknek.