Karácsonyi meglepetés az idei cafeteriaadó-változás

2017. január 05. csütörtök - 08:08 / piacesprofit.hu
  •    

A munkáltatók és pénztártagok örömére karácsony előtt néhány nappal elfogadott módosító hatására csökkent az önkéntes pénztári munkáltatói hozzájáruláshoz kapcsolódó adókulcs, miután az adótörvények között a járulékcsökkentéshez igazítva 27-ről 22 százalékra apadt az egészségügyi hozzájárulás mértéke.

százalékjelet elvágó olló

Kép: Fotolia

Az idei évtől az úgynevezett egyes meghatározott juttatások közé tartozó pénztári öngondoskodási formák munkáltatói támogatásán az adóteher így csupán 43,66 százalékos, a cafeteria-rendszer átalakításának első hírére a vártnál közel 6 százalékkal alacsonyabb lesz, és ráadásul a juttatás idén felső határ nélkül adható a dolgozók számára. Az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetsége (ÖPOSZ) közleményében üdvözölte a szabályozás enyhítését, és arra hívja fel a figyelmet, hogy a kedvezően változott feltételek mellett munkavállalóként még inkább érdemes kérni, munkaadóként pedig biztosítani az öngondoskodás munkáltatói támogatását.

Az év végén elfogadott további változásokról itt olvashatja összefoglaló írásunkat!

Az önkéntes nyugdíj- és egészségpénztári tagok számára az ÖPOSZ korábbi felmérései alapján kiemelten fontos a munkáltatók részvétele az előtakarékosságban. Az is tény, hogy a munkavállalók többsége a leghasznosabb juttatások között tartja számon az egészség- és nyugdíjpénztári juttatást, ami rugalmas, olcsó és könnyen átlátható.

Azok a munkaadók, akik idén is elérhetővé teszik a pénztári megoldásokat, hozzájárulhatnak nem csupán dolgozóik egészségéhez, elégedettségéhez, de a nyugdíjprobléma kezeléséhez is, azaz felelős munkaadókká válnak. Az ÖPOSZ elnöke, dr. Kravalik Gábor szerint a munkavállalóknak érdemes kérniük, munkaadóknak pedig kiemelten kezelniük az öngondoskodás támogatását. Az elnök véleménye szerint a vállalkozások ezzel a magatartással, mint egyfajta bérfejlesztéssel erősíthetik dolgozóik lojalitását, a munkavállalói kör megtartását, a munkahelyi légkör javítását, a motivációt és nem utolsósorban a munkáltatói brandet is.

Január elsejétől úgynevezett egyes meghatározott juttatások közé tartozó pénztári öngondoskodási formák munkáltatói támogatásán az adóteher – az eho csökkenése miatt – csak 43,66 százalékos lesz. „Mindent egybevetve a pénztári hozzájárulás adózása – vélhetően a kormánynak az előtakarékosság iránti elkötelezettsége okán is – a korábban vártnál kedvezőbben alakult” – magyarázta az ÖPOSZ elnöke a változás jelentőségét.

Adóváltozások − 2017
Újra kell számolni minden költségtényezőt, át kell alakítani a szerződéseket, módosítani kell a nyilvántartási, ERP- stb. rendszereket. De legelsősorban teljesen át kell tervezni a vállalat keretszámait, kiadásait, adózási terheit, gazdálkodását. A társasági adó- és a járulékcsökkentéssel sok esetben nem kompenzálható bérnövekedés egyedüli ellenszere a teljesítmény-, hatékonyságnövelés, piacbővülés lenne. Egyik napról a másikra!
Időpont: 2017. január 12. csütörtök 10.00–16.00
Helyszín: Budapest, BKIK Székház, I. ker., Krisztina körút 99. 7. emelet

Feliratkozom a(z) Költségkímélés téma cikkértesítőjére. A megjelenő új cikkekről tájékoztatást kérek