Jól járnak a fuvarozók az adótörvényekkel

2016. augusztus 03. szerda - 09:25 / PP/MTI
  •    

A fuvarozók, illetve azok számára, akik gépkocsival dolgoznak országszerte, jelentős kedvezményt tartalmaz az adótörvényben a kiküldetés fogalmának módosítása, amely augusztus elsejétől hatályos.

segíthet is az ekaer

Kép: Pixabay

A személyi jövedelemadó (szja)-törvényben módosul a kiküldetés fogalma, a munkába járás és a munkáltató székhelyére, telephelyére történő bejárás kivételével annak minősül a hivatali, üzleti utazás.

Legutóbb július elsejétől módosult lényegesen az adózás!

„Az új meghatározás szerint a munkába utazáson kívül minden üzleti utazás kiküldetésnek minősül a jövőben. Ennek egyik következménye, hogy a munkáltató adómentesen fizethet a munkavállalónak napi 3 ezer forintot napidíjként” – mondta Honyek Péter, a PwC Magyarország adótanácsadója szerdán az M1 aktuális csatorna műsorában.

Az augusztus elsejei adóváltozások közül a szakértő szólt még a Karrier Híd program visszatéréséről. Ennek keretében a munkáltatók szociális hozzájárulási adókedvezményt igényelhetnek a közszférából távozók foglalkoztatása estén, maximum a minimál bér kétszereséig 13,5 százalékot, vagyis maximum mintegy 30 ezer forintot havonta.

A vártnál is jobban megéri a KIVA
Komoly könnyítéseket vezetnek be még a korábbi javaslathoz képest is, jövő január elsejétől a kisvállalkozások tételes adózásában és a kisvállalatok adójában. A módosítások hatására még többen vehetik majd igénybe ezeket az adónemeket. Összeszedtük a legfontosabb változásokat!

Feliratkozom a(z) Költségkímélés téma cikkértesítőjére. A megjelenő új cikkekről tájékoztatást kérek