Jó tanácsok üzleti utazóknak

2016. május 06. péntek - 18:20 / piacesprofit.hu
  •    

Ugyanaz a hotelszoba vagy repülőjegy akár több tízezer forint különbséggel is fellelhető az interneten és olykor még a leggyakorlottabb utazónak is sok időbe telik, míg megtalálja az ideális ajánlatot. A Trivago.hu szálláskereső segítségével most adunk néhány jó tanácsot üzleti utazóknak, melyek segítenek eligazodni az online utazásszervezés útvesztőjében.

utazási szolgáltatások grafika

Kép:Fotolia

A telefonos foglalás ideje rég lejárt, ma már számos online oldal áll az utazni vágyók rendelkezésére. Ez leegyszerűsíti, ugyanakkor sokszor átláthatatlanná teszi az ajánlatok közti böngészést. Íme néhány tanács kifejezetten üzleti utazóknak, mellyel gyorsabban és egyszerűbben megtaláljuk a tökéletes szállást és a legjobb ajánlatot.

Keressük a magyart

A metakeresők lényege, hogy egyszerre akár több száz weboldal ajánlatait hasonlítják össze. Ebből kifolyólag függetlenek, és rengeteg, az interneten fellelhető ajánlat közül választják ki a legolcsóbbat. Segítségükkel gyorsabban meg lehet találni az ideális repülőjegyet, vagy szállást, hiszen nem kell több foglalási oldalt átböngészni, elég csak egyet. Érdemes ezenfelül olyan oldalon keresni és foglalni, amelynek van magyar nyelvű szolgáltatása, mivel ha probléma merülne fel, az ügyfélszolgálaton magyar nyelven tudnak segíteni.

Keressünk pontos helyszín szerint

Üzleti utazóként nem választhatjuk meg, hogy mi lesz az úticél, ám az adott városon belül érdemes átgondolni a hotel elhelyezkedését. Sok weboldalon már nem kizárólag a desztináció, hanem hasznos, fontos helyszínek szerint is kereshetünk. Ez lehet például a repülőtér, ha éppen egy ahhoz közeli szállást keresünk, vagy akár egy konferencia helyszíne is. Így nem kell minden reggel keresztülmenni a városon és nincs szükség transzferre.

Top tíz hotel üzleti utazóknak!
Egyre több üzleti utazókra specializálódott szálloda rendelkezik modern és nyilvános, a munka céljára elkülönített területekkel. Az alábbiakban tíz olyan innovatív hotelt mutatunk be, amely az üzletemberek speciális munkakörnyezet-igényeit is kielégíti.

Legyen mobilalkalmazás a telefonon…

Üzleti utazók számára nélkülözhetetlen a mobilalkalmazás használata. A szálláskereső applikációk, segítenek gyorsan, útközben, sokszor az utolsó pillanatban hotelt találni és villámgyorsan, egy érintéssel szobát foglalni.

Mindent ellenőrizzünk

Azt hinnénk, hogy manapság minden hotelben van ingyen WiFi, vagy éppen szobaszéf, ám az ilyen szolgáltatásokat sem szabad készpénznek venni. A metakereső és foglalási oldalakon fel van tüntetve, hogy milyen ingyenes és térítés ellenében igénybe vehető szolgáltatásokat biztosít a szálláshely, és a szűrőfeltételek használata ebben kitűnő szolgálatot tehet. Üzleti utazóknak az internet és szobaszéf szinte létfontosságú, de jól jöhet a szobában az íróasztal, vagy a hotel által biztosított mosodaszolgálat.

Az online foglalás egyik nagy előnye, hogy minden dokumentálva van, és minden visszaigazolást megkapunk a fizetésről. Ám olykor még így is előfordulnak hibák. Néhány nappal az indulás előtt érdemes egy utolsó emailt kérni a hoteltől, hogy valóban áll a foglalás, és világosak-e a hotelhez intézett kérések, így nem ér majd minket meglepetés a helyszínen. Az összes, szállásfoglalással kapcsolatos dokumentumot az utazás végéig őrizzük meg!

Lenne elefántgondozó egy hétre? Vagy a múltba vágyik?
A nyaralásról sokaknak a homokos föveny és a napozás jut az eszébe, de a valóságban a jelek mást mutatnak: egyre több turista vágyik különleges élményre a pihenése alatt. Erre utal a tematikus nyaralások térnyerése és a felnőtteknek szóló különleges táborok népszerűsége. Legalábbis külföldön. Hozzánk egyelőre nem gyűrűzött be ez a trend, de ma már nálunk is egyre sikeresebbek azok a szálláshelyek, amelyek extraszolgáltatásokat nyújtanak. Nekik nem kell részt venniük a kuponőrületben sem: a különleges élményért a magyar turista is szívesen fizet.