Jó hír a tehén- és sertéstartóknak

2016. október 25. kedd - 06:05 / piacesprofit.hu
  •    

Az Agrár Széchenyi Kártyán keresztül a tejhasznú tehén-, illetve sertéstartással foglalkozó kis- és középvállalkozásoknak is nyújt kamat-és költségmentes hitelt a Földművelésügyi Minisztérium (FM) – közölte a KAVOSZ Zrt.

egy boci néz bele a kamerába

Kép: Pixabay

A Széchenyi Kártyaprogramot működtető társaság közleményében hangsúlyozza, hogy a jégkárt, fagykárt szenvedett agrárvállalkozások után a tárca a kedvezőtlen piaci helyzetben lévő tej- és sertéságazatokra is kiterjesztette az Agrár Széchenyi Kártyához kapcsolódó teljes támogatás igénybevételének lehetőségét.

Fagykárra is
A Széchenyi Kártya Program keretében már több mint 900 településen juthatnak költségmentes hitelhez a fagykárt szenvedett agrárvállalkozások. A „fagykáros” Agrár Széchenyi Konstrukcióval az állam a 4 százalékos kamat- és kezesi díjtámogatáson felül további, akár teljes hiteldíj-támogatást nyújt.

Az állam az érintett agrárvállalkozásoknak a 2016. december 31-ig benyújtott hiteligénylések alapján megkötött, maximum 1 éves futamidejű szerződésekhez ad 100 százalékos kamat-, kezelési költség- és kezességi díjtámogatást – közölte a KAVOSZ, megjegyezve, hogy a gazdák nulla költségű finanszírozását az egyéb költségek – például regisztrációs díj, bírálati díj, értékbecslés – együttes összegével megegyező támogatással teszi lehetővé.

A KAVOSZ tájékoztatása szerint a támogatás állategységenként legfeljebb 500 000 forint, összesen legfeljebb 50 millió forint összegű hitelszerződéshez vehető igénybe. A hitelt azok a tejhasznú tehén, illetve sertéstartással foglalkozó vállalkozók is igényelhetik, amelyek már rendelkeznek Széchenyi Kártya vagy Agrár Széchenyi Kártya folyószámlahitellel, és vállalják, hogy a korábbi tartozásukat az újonnan igényelt keretből kiegyenlítik.

Még több hitel a Széchenyi Kártyára

Feliratkozom a(z) Pénzszerzés téma cikkértesítőjére. A megjelenő új cikkekről tájékoztatást kérek