Játékos toborzás egymilliós álomfizetésre

2018. augusztus 28. kedd - 14:32 / piacesprofit.hu
  •    

Egy igazi kompetenciakarikatúra rajzolódott ki egy hálózati informatikus játék részvevőiről. Bár a játék alapvetően technikai kérdéseket feszegetett, a válaszok között a műszaki ismeretek gyakran háttérbe szorultak, a 600 játékos teljesítményorientációja pedig roppant domináns lett, és mindenki önálló megoldást keresett.

Még egy ismerős, rutin toborzási feladat is jelenthet kihívást. „Ezek a magyar piacon az IT projektmenedzserek, IT hálózati szakemberek, akikből állandó hiány van a munkaerőpiacon. Mint ahogy a munkáltatók financiálisan reagáltak a szoftverfejlesztők iránti keresletre, be kell látniuk, hogy a hálózati mérnök szakemberek iránti kereslet fellendülése a fizetések emelkedését is maga után vonta, így háromszázezertől egymillióig is terjedhetnek a nettó fizetési igények. Idén, erre a hiányra reagálva hálózatiprogramozó-képzést indítottunk, ehhez toborzunk hallgatókat, akik a képzés elvégzése után már munkát is kapnak egy partnervállalatnál” – mondta el a virtuális toborzójátékról Gasparetz András, a Nexpery vezetője.

A toborzás azonban mindig kétirányú folyamat. A munkaerőpiacon lévő álláskeresők munkakeresés közben „tanulják” a munkáltatók igényeit és lehetőségeit a juttatások terén. Természetesen a toborzó cég is folyamatosan új és újabb visszajelzéseket kap a jelentkezőktől arról, hogy milyen felkészültségű szakembereket várhatnak reálisan, és milyen elvárásokkal fognak jelentkezni. Ennek a folyamatnak a leegyszerűsítésére a képzést egy virtuális minijáték vezette fel, amelyből érdekes következtetéseket lehet levonni a szakma iránt érdeklődők gondolkodásmódjáról, kompetenciáiról.

Te tudnál LAN-partyt szervezni?  - Kép: Nexpery

Te tudnál LAN-partyt szervezni? – Kép: Nexpery

Az EcoSim-el közösen fejlesztett mobilappban elérhető játékban a résztvevők egy LAN partit szerveznek a kollégiumban, ahová 12 barátjukat hívják meg. A valóságban és a játékban egy ilyen parti zökkenőmentes lebonyolítása egyáltalán nem egyszerű, számos gyakorlati kérdést kell megoldani a szervezőnek:

  • Már javában készítitek elő a terepet, hogy mindenki tudjon csatlakozni a játékhoz, amikor a teljes első emeleten elmegy az áram. Mi lesz most?
  • Nincs elég használható hálózati kábeletek. Mit csinálsz?
  • Hajnal kettő van, és már mindenki nagyon éhes, mi lesz most?

A játékmenetben összesen 15 életszerűen felmerülő problémára vártak választ. A játék célja, hogy a játékosok megoldják a felmerülő helyzeteket, technikailag minden a helyére kerüljön, és végül egy gördülékeny LAN partit vezényeljenek le.

Ide kattintva Ön is kipróbálhatja magát a LAN parti megszervezésében!

Tehetségprogramok tündöklése és bukása
Iszonyatos versenyben vagyunk a legjobb munkatársakért. Ennek érdekében mind gyakrabban születnek céges tehetségprogramok, amelyek nem mindig hozzák meg a várt eredményeket. Szakértőnk segítségével bemutatunk néhány kritériumot, amelyek kulcsfontosságúak egy sikeres program érdekében

A kérdésekre, mint valós helyzetekben a gondokra, többféle megközelítéssel lehetett megoldást keresni. Ezek három kompetenciacsoportba sorolhatók:

  • Teljesítményorientáció: ide kerültek az azonnali megoldást adó egyszeri ad-hoc megoldások,
  • Menedzsmentszemlélet: ide sorolták a rendszer átalakításával, javításával megoldást keresőket,
  • Technikai tudás: ide a műszaki, informatikai túlsúllyal megoldást adó válaszok kerültek.

A játék 6 héten keresztül futott „élesben”, és 600-an szerveztek ezen keresztül virtuálisan LAN partit. Ez a 600, a játékot végigkattintó játékos statisztikailag már értékelhető. A játékmenetbe alkalmanként becsatlakozók válaszaival ez egy-egy kérdésnél kb. 2000 választ jelent. „Azonban minden kijelentésnél meg kell említeni, hogy a GDPR-nak való megfelelés miatt csak minimális, erős célhoz kötöttséget mutató adatot kértünk csak be. Ezért csak feltételezhetjük, hogy Y és Z generációs, jó IT- eszköz ellátottsággal rendelkező, versengő személyiségű játékosaink voltak” – mondta Gasparecz András.

Nem csak fizetés, élmény is kell a munkavállalónak
Bátorság, kíváncsiság és technológiai jártasság kell egy cégnél ahhoz, hogy minél teljesebb munkavállalói élményt tudjon nyújtani dolgozóinak. Egyre többen ismerik fel ugyanis, hogy nemcsak a kollégáknak, hanem már az állásra pályázóknak is élményt kell nyújtani, és a cégtől távozókkal is érdemes fenntartani a jó kapcsolatot.

A három kompetenciaterületre kapott pontszámok azonban nagy szórást mutatnak. „Minket is meglepett, de a játékosaink technikai alapú megoldásait 50 százalékkal megelőzte a menedzsment jellegű megközelítés. A pontszámokat tekintve pedig toronymagasan vezetnek a teljesítményorientációra visszavezethetők, mivel kétszer annyi pontot kaptak, mint a technikaiak.”

Egy másik érdekes eredménye a játéknak, hogy a résztvevők milyen nagy arányban törekedtek minél inkább az önállóságra. A válaszok között szinte mindig szerepelt olyan alternatíva is, amely felajánlotta a segítséget, amely a döntést átadta egy képzeletbeli 3. félnek. A játékban részt vevők azonban döntő többségében a tettek mezejére léptek, és önállóan oldották meg a problémát. „Lefoglalom a 3 első emeleti szobát, hogy közel legyünk egymáshoz” – döntöttek sokan, amikor a szobák kiosztására kellett megoldást találni. Vagy „csinálunk wi-fi-t”, ha nincs elég használható hálózati kábelünk. Vagy amikor hajnal kettőkor már mindenki nagyon éhes volt… „erre számítottam, így betankoltam mirelit pizzából”.

A Nexpery hálózati informatikus képzése szeptember 24-én indul el, a 2×4 hónapos képzés után a hallgatók pedig már jövő júniusban már egy partner nagyvállalatnál kezdhetik meg karrierjüket.

 

Bemutatjuk a Piac & Profit Online Akadémia kurzusvezetőit!
Új szolgáltatással jelentkezik a Piac & Profit a hazai kkv-döntéshozók üzleti tudásának gyarapítása érdekében. Piac & Profit Online Akadémiát indítottunk a Piac & Profit Konferenciák legsikeresebb, legjobb előadói kurzusvezetői közreműködésével. Az online képzések egyre népszerűbbek, sokak számára elérhetőbbek. A konferenciákon felhalmozott tudásokat ajánljuk a kkv-döntéshozóknak és az adott szakma jövőjét előre megismerni akaróknak.