Itt van a pénz IT-fejlesztésre

2017. március 08. szerda - 06:30 / piacesprofit.hu
  •    

A kis- és középvállalkozások digitalizációját elősegítő három pályázatra március 8-tól lehet beadni a támogatási kérelmeket. Összesen több mint hatvanmilliárd a keret.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) infokommunikációért és fogyasztóvédelemért felelős államtitkára, Kara Ákos kiemelte: a kormány 62,8 milliárd forint keretösszegű támogatással segíti a kkv-k digitális fejlesztéseit, hiszen egy sikeres cég működéséhez elengedhetetlen a megfelelő minőségű informatikai háttér. Januárban módosították a hazai kis- és középvállalkozások digitalizációját elősegítő három pályázat beadási határidejét, így 2017. március 8-tól lehet beadni a kérelmeket.

A vállalati komplex infokommunikációs és mobilfejlesztéseket, valamint felhő alapú online üzleti szolgáltatások terjesztését támogató pályázat (GINOP-3.2.2-8.2.4-16) kerete 40 milliárd forint, amelyből mintegy négyezer vállalkozás nyerhet el támogatást. Az összeg 40 százalékban 1 és 24 millió forint közötti vissza nem térítendő forrás, 55 százalékban pedig kedvezményes, egyszázalékos kamatozású kölcsön. A pályázatra bármilyen területen működő cég jelentkezhet.

Az infokommunikációs ágazatban működő mikro-, kis- és középvállalkozások által előállított termékek és szolgáltatások piacosítását, nemzetközi piacokra való belépését támogató pályázatot (GINOP-3.1.2-8.2.4-16) 10 milliárd forintos kerettel írták ki. Ebből körülbelül 200 vállalkozás nyerhet vissza nem térítendő támogatásként 2 és 40 millió forint közötti, visszatérítendő támogatásként pedig 2,5 és 50 millió forint közötti összegeket.

A felhő alapú (IaaS, PaaS, SaaS) vállalati szolgáltatások, IKT megoldások fejlesztését és piaci bevezetését támogató pályázat (GINOP-3.2.4- 8.2.4-16) 4 milliárd forintos keretéből várhatóan mintegy 20 kis- és középvállalkozás nyerhet vissza nem térítendő forrásként 17,5 és 175 millió forint közötti, kedvezményes kamatozású kölcsönként pedig 20 és 300 millió forint közötti összeget. A pályázat célja üzleti felhőszolgáltató központok létrehozása a konvergenciarégiókban.

 

Feliratkozom a(z) Info & tech téma cikkértesítőjére. A megjelenő új cikkekről tájékoztatást kérek