IT-cégek: regisztrálni és irány Arábia!

2013. október 17. csütörtök - 06:06 / piacesprofit.hu
  •    

Alig három hét alatt 70 infokommunikációs cég töltötte fel profilját a Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) fejlesztésében elérhető angol nyelvű, online ICT Export Directory felületére.

Hamarosan Arábiában mutatkozhatnak be a magyar IT-cégek – Kép: HITA

A regisztrált cégek között olyan innovatív vállalkozások is megtalálhatók, mint a Holografika Kft., a BalaBit IT Security Kft., a Humansoft Kft., vagy a Leonar3Do International. Az ICT Export Directory célja a magyar infokommunikációs cégek exportjának elősegítése, külföldi partnerek számára elérhető adatbázis kialakításával. Az Export Directory első külföldi bemutatását az Egyesült Arab Emirátusokban e hét vasárnap, október 20-án kezdődő GITEX kiállításon tervezi a HITA, ezért a következő napokban különösen várják a cégregisztrációkat.

A HITA kiemelt projektje eredményeként a honlapon bármely magyar ICT-cég regisztrálhat az adatbázisba, melyen keresztül a külföldi partnerek közvetlenül kereshetik meg. Az Export Directory mobiltelefonokra és tabletekre optimalizált verziója is elérhető.

Az ICT a magyar gazdaság domináns ágazata – a GDP 10%-át adja, ugyanakkor ennek 90 %-át a Magyarországon jelen lévő multinacionális cégek hardverexportja teszi ki. A maradék 10 százalék a nagyobb hozzáadott értékkel bíró, sokkal gyorsabban növekvő szoftver- és szolgáltatásexportból származik, melyben fontos szerep jut a hazai kis- és közepes vállalkozásoknak és a már szép sikereket elért magyar startup cégeknek is.  A KSH adatok alátámasztják az iparág dinamikus fejlődését- az ICT az egyetlen iparág, amely minden negyedévben növekedni tudott az elmúlt időszakban. A nemzetközi elemzések is azt mutatják, hogy az ICT-iparágnak vannak eredményei, a régión belül az élbolyhoz tartozunk.

Az ICT a magyar gazdaság domináns ágazata – a GDP 10 százalékát adja, ugyanakkor ennek 90 százalékát a Magyarországon jelen lévő multinacionális cégek hardverexportja teszi ki. A maradék 10 százalék a nagyobb hozzáadott értékkel bíró, sokkal gyorsabban növekvő szoftver- és szolgáltatásexportból származik, melyben fontos szerep jut a hazai kis- és közepes vállalkozásoknak és a már szép sikereket elért magyar startup cégeknek is.  A KSH adatok alátámasztják az iparág dinamikus fejlődését: az ICT az egyetlen iparág, amely  minden negyedévben növekedni tudott az elmúlt időszakban. A nemzetközi elemzések is azt mutatják, hogy az ICT-iparágnak vannak eredményei, a régión belül az élbolyhoz tartozunk.

További információk a HITA ICT-területért felelős ágazati tanácsadóinál, Kvassay Krisztinánál ([email protected]) és Szűcs Mariannál ([email protected]).

Miért érdemes regisztrálni?
mert az Export Directory-n keresztül külföldi (előzetesen regisztrált) partnerek közvetlenül kereshetik meg a céget, így rövid idő alatt értékes lead-ekhez juthatnak
mert a HITA számos további szakmai fórumon és eszközzel fogja népszerűsíteni a regisztrációval rendelkező cégeket:
a külgazdasági szakdiplomata-hálózat segítségével külföldi szakmai szövetségeknél, szervezeteknél
hazai szakmai szövetségeken, klasztereken keresztül külföldi szakkiállításokon (az Export Directory-t népszerűsítő kiadvánnyal/QR-kóddal, az adatbázisban szereplő cégprofilokból összeállított brosúrákkal)
rendszeres üzletember-találkozókon, nemzetközi matchmaking rendezvényeken az Európai Unió vállalkozásfejlesztési hálózatán,
az Enterprise Europe Network-ön és külföldi rendezvényein keresztül magas rangú delegációk tagjainak körében online marketing eszközökkel (pl. keresőoptimalizálás)

Feliratkozom a(z) Piac & marketing téma cikkértesítőjére. A megjelenő új cikkekről tájékoztatást kérek

Segítünk kiszámolni

EKÁER kalkulátor

kalkulátor

Céges bankszámla

kalkulátor

Pályázatkereső

kalkulátor