Ismerősökön keresztül kötik a legtöbb üzletet

2018. december 05. szerda - 17:10 / piacesprofit.hu
  •  
  • Előfizetés

A magyarok jelentős része közös ismerősön keresztül találja meg potenciális üzleti partnereit, a kapcsolatépítésben a sales manager és a hideghívás csak elenyésző szerepet tölt be, derült ki az első magyar online üzleti közösség közvélemény-kutatásából.

A magyar vállalkozásoknak általában a legnagyobb kihívást a folyamatos üzletszerzés és a minőségi partnerkapcsolatok kiépítése jelenti. Egy friss felmérésben a magyarok ajánlatkérési sajátosságait próbálták a lehető legalaposabban feltérképezni.

A hamarosan induló első magyar online üzleti közösség, a Brillit kutatása egyebek között arra is rámutatott, hogy a megkérdezettek többsége üzleti ügyei intézése során főként keresőprogramokat, e-mailt és weboldalakat használ rendszeresen. Kiderült az is, hogy az emberek legszívesebben hirdetésben vagy online keresés útján kérnek ajánlatokat.

Kép:Pixabay

Kép: Pixabay

Az ismerősökre hagyatkozunk

A felmérés egyik legfontosabb megállapítása, hogy a megkérdezettek 57 százaléka az ismerősein keresztül találja meg üzleti partnereit. Ez nem meglepő, hiszen a XXI. század rohanó világában a rokonokban, haverokban, barátokban bízunk meg a leginkább.

A megkérdezettek átlagosan 2,6 órát töltenek új kapcsolatok építésével, melyet a legtöbben hetente ismételnek. Ebből is látszik, hogy milyen fontos szerepet tölt be az emberek életében az ismerkedés. A legtöbben ajánlás alapján, internetes keresés útján vagy hirdetésben szoktak ajánlatot bekérni. Egyszerre spórolhatunk tehát időt, pénzt és energiát anélkül, hogy a jól bevett szokásainkon változtatni kellene. Az, hogy valaki elfogad-e egy ajánlatot ténylegesen, jellemzően a korábbi együttműködések minőségétől, illetve a referenciáktól függ, kevésbé számít az ár.

Hét tuti nyerő tipp kapcsolatépítésre az üzleti partikon
Nincs is jobb ennél az időszaknál, amikor újra eljön az évzáró partik ideje. A kellemest a hasznossal összekötve többet érhetünk el ilyenkor ebben a laza hangulatban személyes kapcsolatépítéssel, mint máskor hónapokon át az üzleti kommunikáció szokványosabb módszereivel.

Feliratkozom a(z) Pénzszerzés téma cikkértesítőjére. A megjelenő új cikkekről tájékoztatást kérek