Innovációs támogatásra pályázott? Akkor ezt jó ha tudja

2017. október 20. péntek - 12:04 / piacesprofit.hu
  •    

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alapból elnyert támogatásokkal kapcsolatos tájékoztatási és nyilvánossági kötelezettségek teljesítése érdekében az NKFI Hivatal új kommunikációs követelményrendszert és arculati kézikönyvet határozott meg – hívta fel a figyelmet dr. Földy Ferenc, az Operatív Program Pályázati Kommunikációs Iroda igazgatója.

A Kedvezményezettnek a projekt keretében létrehozott új tudományos fejlesztési eredményekről tájékoztatnia kell a nyilvánosságot. Valamennyi konzorciumi tag a projekt megvalósítása során köteles a tájékoztatási és nyilvánossági kötelezettségeknek eleget tenni – a találmány szintű kutatási eredmények kivételével -, a projektről és a támogatásról információt nyújtani. Az előírt kommunikációs tevékenységek elmulasztása vagy részleges teljesítése, illetve az előírtaktól eltérő formában történő megvalósítása a megítélt támogatás kommunikációra elszámolható részének csökkentését vonja maga után – emlékeztetett Földy Ferenc.

iblokk_projekt_fekvő

Az igazgató elmondta: a Kedvezményezettek kötelesek a nyilvánosságot tájékoztatni a támogatást elnyert projekt céljáról, hasznáról, a futamidő második felében az elért eredményről. A projekt eredményeinek elterjesztése pl. technikai és tudományos konferenciákon, tudományos és műszaki lapokon, szabadon hozzáférhető adattárakon, vagy nyílt és szabad forráskódú szoftvereken keresztül történhet. A nyilvánosság tájékoztatásába tartozik például a projekttábla készítése, amely az intézmény, cég, labor stb. falán elhelyezendő. A tábla tartalmazza: a projekt elnevezését és futamidejét, az NKFI Hivatal megnevezését és a támogatás forrását (Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alap). Az eredmények elterjesztésébe tartoznak még a konferencián, workshopon, kiállításon használható kiegészítő eszközök: tábla, molinó, brosúra, meghívó stb., a publikációk (papíralapú illetve elektronikus formában); valamint egyéb más, az adott projekthez illeszkedő kommunikációs eszközök.

A kötelezően előírt nyilvánosság költségének az összes elszámolható költséghez viszonyított aránya a teljes projekt szintjén nem lehet több mint 0,5%. A pályázat benyújtásakor külön részfeladatot kell e tevékenységnek (tájékoztatás) megjelölni – mondta el az Operatív Program igazgatója.

EU pénzek tartják életben a hazai innovációt
Több mint 140 millió eurót (42 milliárd forint) nyertek el magyar intézmények, vállalkozások az Európai Unió kutatási, fejlesztési és innovációs, Horizont 2020 (H2020) programjában.

Feliratkozom a(z) Pénzszerzés téma cikkértesítőjére. A megjelenő új cikkekről tájékoztatást kérek