Indul az élelmiszerlánc-felügyeleti díj bevallás

2017. május 03. szerda - 08:15 / piacesprofit.hu
  •    

Május 3-tól lesz elérhető az élelmiszerlánc-felügyeleti díj 2017. évi elektronikus bevallási felülete.

Az élelmiszerlánc szereplők a NÉBIH weboldalának (www.nebih.gov.hu) E-ügyintézés menüpontjában tehetnek eleget kötelezettségüknek. A bevallás beadási határideje 2017. május 31-e.

A bevallás alapján megállapított felügyeleti díjat két egyenlő részletben, 2017. július 31-ig, valamint 2018. január 31-ig kell befizetniük az érintetteknek a NÉBIH 10032000-00289782-30006016 számú elkülönített fizetési számlájára. Az átutaláshoz szükséges pénzügyi bizonylatokat a bevallási határidő lejárta után, tehát legkorábban június 1-jétől lehet majd letölteni a bevallási felületről.

A befizetéssel kapcsolatos további részletek a hatóság honlapján érhetőek el, míg a felmerülő kérdésekkel a NÉBIH Felügyeleti díj ügyfélszolgálatához fordulhatnak az érdeklődők a [email protected] e-mail címen vagy a 06-1/336-9024-es telefonszámon.

A korábbi évek tapasztalatai alapján a NÉBIH kéri ügyfeleit, hogy bevallásuk megtételét ne halasszák az utolsó pillanatra!

Tavaly kifogásolta az Európai Bizottság az élelmiszerlánc-felügyeleti díj sávosan progresszív szabályozását, az EB véleménye szerint az árbevételtől függő progresszív díjszerkezeten alapuló két adóügyi intézkedés sértette az uniós állami támogatási szabályokat. Még a hivatalos döntés előtt a magyar kormány lemondott az ilyen fajta szabályozásról, így 2015 december végén már hatályba is lépett az a törvénymódosítás, ami a kiskereskedelmi szektorban visszaállította az egységes díjfizetési kötelezettséget.

Feliratkozom a(z) Adózás téma cikkértesítőjére. A megjelenő új cikkekről tájékoztatást kérek

Segítünk kiszámolni

EKÁER kalkulátor

kalkulátor

Céges bankszámla

kalkulátor

Pályázatkereső

kalkulátor