Imádni fogják a dolgozók! Így támogathatja a fesztiválbelépőt a munkáltató

2015. július 01. szerda - 06:10 / piacesprofit.hu
  •    

Szakértő segít, hogy hogyan lehet kedvező adózással fesztiválbelépőt venni a cégen keresztül. Épp csak beindulóban van a fesztiválszezon, tehát a munkáltatónak van még lehetősége egy nagy-nagy jó pontot szerezni sok munkavállalónál.

SZÉP-kártya – nem csak belépőre

Egy megfelelően feltöltött Széchenyi Pihenő Kártya (SZÉP-kártya) jó szolgálatot tehet a nyáron is – idézi Fata László cafeteriaszakértőt a HR-portal.

A szakértő kiemeli, 35,7 százalékos közteherrel fel lehet tölteni 75 ezer forintot a szabadidő alszámlára, 150 ezer forintot a vendéglátás alszámlára, 225 ezer forintot pedig szálláshely alszámlára. Ezeket az kereteket éves szinten kell nézni, és más juttatóval összeszámolva kell figyelni.

Ezt a juttatást a munkáltató is adhatja munkavállalójának, de társas vállalkozás is támogathatja a személyesen közreműködő tag fesztiválbelépőjét – hívja fel a figyelmet Fata László.

A szabadidő alszámláról ki lehet fizetni a fesztivál-, koncertbelépőt, a vendéglátás alszámláról a kikapcsolódás ideje alatt is étkezhetünk, a szálláshely alszámlával pedig jó lesz szállást fizetni. (Erre jó lesz a másik kettő is.)

Mi lesz a maradék pénzzel?
Habár nagyon próbálkoztunk, nem sikerült mindent elkölteni a Szép-kártyára még 2013-ban feltöltött összegekből, összesen valamivel több, mint 900 millió forint ragadt bent. De mit tegyenek most a munkáltatók a visszaérkező pénzekkel? Együttműködő partnerünk, az UCMS Group Magyarország segítségével összefoglaltuk a legfontosabb teendőket!

Kulturális belépő – adómentesen

Még jobban jár a munkáltató, ha az évente 50 ezer forint értékig adómentesen adható kulturális szolgáltatásra szóló belépőként biztosítja a fesztiválbelépőket.

Ez a juttatás a munkavállalón kívül adható a társas vállalkozások esetén a személyesen közreműködő tagnak is, sőt ezek hozzátartozóinak. Így például egy kis kft. esetén a személyesen közreműködő tag (tulajdonos) nem csak a saját jegyét fizetheti 50 ezer Ft/év értékig, hanem akár a gyermekének is adhat 50 ezer Ft/év értékig ilyen juttatást. És még azt sem kell figyelni, mástól kapott-e már ilyet a magánszemély – húzza alá Fata László. Ilyen esetben azonban a juttatásban részesülő rokonokat egy nyilatkozattal célszerű azonosítani.

A kiadásra több lehetőség kínálkozik: megveheti a cég, és átvételi lappal átadhatja a fesztiválozóknak. De a dolgozó is megveheti, és a munkáltató a cég nevére szóló számla alapján részben vagy egészben kifizeti ezek ellenértéket. Rugalmasabb mód nagy létszám esetén az ilyen célra használható papír- vagy elektronikus utalványok alkalmazása – magyarázza a szakember a szakmai anyagában.

Feliratkozom a(z) Adózás téma cikkértesítőjére. A megjelenő új cikkekről tájékoztatást kérek

Segítünk kiszámolni

EKÁER kalkulátor

kalkulátor

Céges bankszámla

kalkulátor

Pályázatkereső

kalkulátor