Így változtathatja meg a linkek előnézetét Facebookon

2017. november 16. csütörtök - 12:10 / piacesprofit.hu
  •    

Néhány hónapja vette el a Facebook annak a lehetőségét, hogy az oldalunkon megosztott linkekhez tartozó képeket, címeket és leírásokat szerkeszteni tudjuk. De amit a Facebook elvesz, azt (néha) visszaadja.

Bár nem pontosan ugyanúgy. Némi beállítás után ugyanis megtehetjük, hogy a saját weboldalainkhoz tartozó linkek előnézetét meg tudjuk változtatni, de az idegen linkeket továbbra, sem. Ugyanis ahhoz, hogy módosítani tudjunk, azonosítani kell a domain neveinket a Facebooknál.

Nézzük, mi kell hozzá!

Vállalkozáskezelő. Úgy tűnik, most már mindenhez az kell.
A vállalkozáskezelőkben jelent meg ugyanis egy “Tartományok” menüpont. Itt adhatjuk meg a weboldalainkat. Ahogy felvisszük az egyes domaineket, a Facebook felajánl két ellenőrzési lehetőséget:
– DNS ellenőrzés, amikor a domain név DNS rekordját kell módosítani, úgy, hogy felviszünk egy TXT típusú rekordot, ami a Facebook ellenőrző kódját tartalmazza.
– Ha nem férünk hozzá a DNS szerkesztéshez, de a domain tárhely gyökeréhez igen, akkor fel kell tölteni egy Facebook által megadott HTML fájlt.

Bármelyiket megtesszük, az adott módszerhez tartozó oldalon rá kell kattintani a zöld ellenőrzés gombra.

A domain ellenőrzés lépései. (Kép: Közösségi Kalandozások)

A domain ellenőrzés lépései. (Kép: Közösségi Kalandozások)

Ha ez megvan, akkor győztünk!
Mindössze annyit kell tenni, hogy kiválasztjuk, hogy az ellenőrzött domain nevünket melyik oldalhoz rendeljük hozzá. Természetesen egy domaint több Facebook oldalhoz is hozzá tudjuk adni.

Ezután az oldalunkon azonnal tudjuk módosítani az ellenőrzött weboldalakról származó linkeket ugyanúgy, mint régen. Semmi trükközés, semmi variáció, csupán rá kell kattintani a szövegekre és meg tudjuk változtatni és ki tudjuk cserélni a képet. Pont mint régen. 🙂
De csak a saját weboldalunknál származó linkeknél, az idegen weboldalaknál nem.

Miután megvolt az ellenőrzés, kiválaszthatjuk melyik Facebook oldalunknál fogjuk használni a weboltalt, és azt is, milyen partnerekkel osztjuk meg. (Kép: Közösségi Kalandozások)

Miután megvolt az ellenőrzés, kiválaszthatjuk melyik Facebook oldalunknál fogjuk használni a weboltalt, és azt is, milyen partnerekkel osztjuk meg. (Kép: Közösségi Kalandozások)

Viszont ha vannak partnereink, akik megtették ugyanezt az ellenőrzést, akkor meg tudják velünk osztani az ő domain nevüket. Ha pedig ez megtörténik, akkor “idegen” linkek előnézetét is szerkeszthetjük.

(Kép: Közösségi Kalandozások)

(Kép: Közösségi Kalandozások)

A megoldás nem túl bonyolult, de ha valaki nem ért a DNS szerkesztéshez, vagy nem fér hozzá a weboldal gyökérkönyvátárhoz, akkor kell hozzá egy kis segítség. De a lényeg, hogy megoldható trükkök nélkül, hivatalosan. Ha a dolog egyéb háttere is érdekel, olvasd el a Facebook helpet!

Jó munkát, használjátok, és osszátok meg a módszert! Juttassátok el a cikket mindenkihez, akinek hasznos lehet!

Szerző: Lévai Richárd
Közösségi marketing specialista

Zuckerberg: a közösség védelme fontosabb, mint a profit
“A közösségünk védelme fontosabb, mint a profitunk.” Ez nem valami naplementés képre írt bölcselet, hanem Mark Zuckerberg ismételte el többször, ráadásul tette mindezt a Facebook negyedéves tőzsdei jelentése kapcsán tartott tájékoztatón. Hagyományosan egy ilyen esemény a számokról szól. Felhasználók, bevételek, profit, és persze ebből is volt szép számmal.

 

Feliratkozom a(z) Piac & marketing téma cikkértesítőjére. A megjelenő új cikkekről tájékoztatást kérek