Így hozza ki magából a legjobbat – tippek a Manchester City focistáitól

2017. augusztus 14. hétfő - 14:02 / piacesprofit.hu
  •    

Állásunk betöltésének első időszaka alapvetően fontos ‒ a sikerért meg kell küzdeni. A Hays szóvivője a Manchester City sztárcsapatának néhány tagjával együtt próbál betekintést nyújtani abba, mit is tanulhatunk a focistáktól, illetve hogyan keltsünk új pozíciónkban már az elején jó benyomást.

Már az elején szükséges rátermettségünket bebizonyítani, ám a munkavégzés mellett fontos megmutatnunk, hogy csapatban is hatékonyan tudunk teljesíteni. Ebben az időszakban különösen fontos, hogy meghallgassuk a visszajelzéseket, és igazodjunk hozzájuk – akár egy professzionális játékos.

focimeccs

Kép: Wikipedia

„A Manchester Cityvel való együttműködéssel eljutottunk oda, hogy megértsük a másik szervezet működését, így sok hasonlóságot véltünk felfedezni a munka világa és a profi futball között. Jó pár tanács hasznosnak bizonyulhat a munkavállalók számára, mikor fellendítenék saját karrierjüket, és kiaknáznák az abban rejlő lehetőségeket” – véli a Hays szóvivője.

Idejében készüljön fel!

„Nézzen utána az adott cégnek, és legyen tisztában azzal, hogyan illeszkedhet bele a szervezetbe, illetve milyen elvárásokat támaszt az adott cég önnel kapcsolatban. Ügyeljen a megjelenésére, és készítse elő ruhatárát másnapra, továbbá bizonyosodjon meg az útvonalról, hogy harminc perccel előbb odaérhessen a helyszínre. Emellett az esti pihenés is elengedhetetlen” – javasolja a cég szakembere.

„Minden meccs kulcsa a megfelelő felkészülés. Minden részlet számít ­­‒ a megfelelő étkezés, egy kiadós alvás és a ráhangolódás ‒ ez mind nélkülözhetetlen ahhoz, hogy jól teljesítsünk a pályán” ‒ véli Fernandinho, a Manchester City középpályása.

 Le az előítéletekkel!

„Függetlenül attól, hogy az előző munkahelyén szerzett tapasztalatai pozitívak vagy negatívak voltak, nincs két egyforma állás. Így ne az előítéletei alapján próbálja definiálni új pozícióját. Legyen nyitott, és álljon az első 90 naphoz úgy, mint egy új kezdethez” – tanácsolja szóvivőnk.

„Minden mérkőzés előtt a legfontosabb magára a játékra fókuszálni. A csapatod, az ellenfél, a taktikájuk és edzései folyamatosan fejlődni fognak. Minden meccsre tekints új lehetőségként, és készülj fel, hogy valami újat tanulhatsz” – teszi hozzá a Manchester City Women csapatkapitánya, Steph Houghton.

 Az első benyomás a fontos

„Az első benyomás mindig jelentős, és mindenkinek arra kell törekednie, hogy a legjobb formáját hozza ilyenkor. Az ember kissé feszeng az első napokon, azonban ha figyel a megjelenésére, gyakran mosolyog, és tartja a szemkontaktust, azzal sokat segíthet saját fellépésén” ‒ mondja a Hays szóvivője.

„Mikor belépsz a pályára, olyan, mintha az egész világ téged figyelne. Fontos hogy emelt fővel menj, és ne hagyd, hogy az idegesség felülkerekedjen rajtad” ‒ javasolja David Silva a Manchester Cityből.

Szerezzen támogatókat!

„Az új kollégák megismerése és kapcsolatok építése velük lényeges elem saját teljesítményünk szempontjából is. Először is próbáljon azokhoz a kollégákhoz közelebb kerülni, akik a közvetlen környezetében vannak, illetve azokhoz, akikkel a leginkább szimpatizál ‒ sokat segíthetnek abban, hogy megtalálja helyét az új munkájában” ‒ javasolja a cég szóvivője.

Örüljön az első sikereknek, de ne bízza el magát

„Eddig elért eredményei jó motivációul szolgálnak ahhoz, hogy továbbra is lelkesedéssel végezze feladatát, de ne legyen elbizakodott” ‒ kapjuk figyelmeztetőül a szóvivőtől.

Kevin de Bryune szerint: „Előfordul, hogy egy játékos már a meccs kezdeti szakaszában gólt lő, ami mindig jó alkalom az ünneplésre. Azonban nem szabad hagyni, hogy ez befolyásolja a fókuszáltságot és az elszántságot. Folytasd úgy, ahogy eltervezted, és támogasd a csapatodat annyi góllal, amennyivel csak tudod, mert bármi megtörténhet a játék hátralévő részében.”

Tanuljon a hibáiból!

„Az első időszakokban könnyen követhetünk el hibákat, azonban az elkeseredettség helyett inkább arra figyeljünk, hogy előnyt kovácsoljunk belőlük”‒ int figyelemre a Hays szóvivője.

Vincent Kompany hozzáteszi: „Előfordul, hogy játékosként kihagyunk helyzeteket, vagy kudarcokkal szembesülünk, mégsem szabad hagynunk, hogy ez a kedvünket szegje. Maradj fókuszált, kontrollált és magabiztos, és így hamarosan visszatalálsz önmagadhoz. Ha ezt nehéznek érzed, kérd a kollégáid, csapattársaid segítségét!”

A jó modor is lehet motivációs eszköz
A kialakulóban levő új munkahelyi kultúra egyik sajátossága, hogy a munkatársak barátságos, emberközpontúbb környezetben szeretnének dolgozni. Ennek fontos része a partnerség megélése (a többi munkatárssal, illetve a vezetővel), valamint az elvégzett munka megbecsülése.

Álljunk meg egy kicsit, és tekintsünk vissza!

„Fontos, hogy kicsit magunkba merülve elgondolkozzunk az elmúlt időszak történésein és tapasztalatainkon; miként lehetnénk eredményesebbek, hogyan hozhatnánk ki még többet magunkból, a megfelelő emberekkel ismerkedtem össze?  Ezeket a kérdéseket érdemes feltennünk magunknak, illetve tanácsos felettesünk véleményét is kikérni.”

„Minden játék magában hordozza a lehetőséget, hogy tanuljunk, fejlődjünk, és csiszoljunk a taktikánkon. Félidőben a csapattal együtt beszéljük meg az addigi teljesítményünket és ötletelünk, hogy hogyan lehetne építeni az első félidei teljesítményen a folytatáshoz és, hogy remélhetőleg megnyerjük a játékot” ‒ magyarázza a Manchester City középjátékosa, Ilkay Gundogan.

Tervezze meg a következő lépést!

Zárásként egy utolsó tanács: „Az első pár hónap leteltével érdemes elgondolkodni karrierje következő fázisán. Gondolja végig, mit szeret eddigi hivatásában, milyennek találja kollégáit, illetve azt nyújtja-e az adott cég, ami az előzetes elvárásaiban szerepelt? Ki tudja bontakoztatni tehetségét, és ebben az adott cég is támogatja önt? Ha ezekre a kérdésekre igennel tud felelni, akkor ideje megbeszélni menedzserével a további lépéseket saját karrierje érdekében.”

Cégvezetés & irányítás
Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Segítünk kiszámolni

EKÁER kalkulátor

kalkulátor

Céges bankszámla

kalkulátor

Pályázatkereső

kalkulátor