Így fog kinézni az új Microsoft Word

2018. június 14. csütörtök - 20:00 / piacesprofit.hu
  •    

Bár a Microsoft már rég nem csupán a Windowsról és az irodai szoftvercsaládjáról szól, azért az Office-ból származó bevételek még mindig tetemes részét adják a forgalomnak. Nem meglepő tehát, hogy a programot igyekeznek a lehető legjobb formában tartani.

A Microsoft a napokban több, alkalmazásokon átívelő módosítást jelentett be. A cég külön kiemelte, hogy a változtatásokat a felhasználók bevonásával és szakaszosan vezeti be, ami azt is jelenti, hogy a visszajelzések alapján még további finomítások lehetségesek.

A felsorolt újítások közül a legmarkánsabb a Wordből jól ismert, menüket és eszközöket megjelenítő szalag “összezsugorítása”. A ribbon egysorossá változik, ami egyrészt nagyobb munkafelületet jelent, másrészt viszont óhatatlanul kevesebb információt, lehetőséget tartalmaz. Ez utóbbit az ikonok átrendezésével, animációkkal, grafikai módosításokkal igyekeztek a fejlesztők enyhíteni, de akik nem akarják elengedni a bővebb szalagot, azok természetesen beállíthatják a régi nézetet is.

Így fog kinézni az új Word Forrás: Bitport.hu

Így fog kinézni az új Word
Forrás: Bitport.hu

A másik említésre érdemes változás a keresősáv felokosítása lesz. Itt a cég igyekszik mesterséges intelligencia és öntanuló algoritmusok segítségével jobban feltérképezni, mit is szeretne aktuálisan elérni az adott felhasználó. A nulladik lekérdezésként emlegetett ötlet azt takarja, hogy elég a keresőmező fölé vinni az egeret, a korábbi munkafolyamatok alapján az alkalmazás a gépelés megkezdése előtt felajánl lehetséges opciókat. Ezek között lehet sima keresés is, de más felhasználók profilja, naptári bejegyzések is szerepelhetnek az “étlapon”.

Emellett az ikonok is kapnak némi törődést, az átrajzolással a különböző képernyőkhöz igazodhatnak gördülékenyen a grafikák, de a blogbejegyzésben található videóban a sebesség növeléséről is szó esik az újabb fejlesztéseknek köszönhetően.

Bemutatjuk a Piac & Profit Online Akadémia kurzusvezetőit!
Új szolgáltatással jelentkezik a Piac & Profit a hazai kkv-döntéshozók üzleti tudásának gyarapítása érdekében. Piac & Profit Online Akadémiát indítottunk a Piac & Profit Konferenciák legsikeresebb, legjobb előadói kurzusvezetői közreműködésével. Az online képzések egyre népszerűbbek, sokak számára elérhetőbbek. A konferenciákon felhalmozott tudásokat ajánljuk a kkv-döntéshozóknak és az adott szakma jövőjét előre megismerni akaróknak.

Segítünk kiszámolni

EKÁER kalkulátor

kalkulátor

Céges bankszámla

kalkulátor

Pályázatkereső

kalkulátor