Így állítsuk magunk mellé a volt főnökünket

2014. május 11. vasárnap - 07:30 / piacesprofit.hu
  •    

Ha úgy dönt, hogy saját vállalkozásba fog, az éppen elég kockázatot rejt magában úgy is, ha egyébként egy olyan területen marad, ahol már megvan a tudása, kapcsolatai és hitele. Az utóbbi szempontok miatt az utolsó munkáltatója kulcsfontosságú eszköz lehet a sikeréhez vezető úton – vagy épp áthatolhatatlan akadály.

Mindenkinek jobb, ha nem mérgesítjük el a viszonyt – 
Kép: PP/BartosGyula

Hazánkban a munkaadó és munkáltató közti jó viszony fennmaradása viszonylag ritka, különösen, ha munkavállaló marad a korábbi területén, és ott saját vállalkozásba kezd. A gyakorlati példákkal szemben azonban létezik – vagy legalábbis létezhet – olyan, kölcsönösségen alapuló elválás, ahol mindkét fél profitál az új helyzetből. (Néha az ember a saját cégtársával is kénytelen szakítani.) Itt van néhány fontos pont, hogy mire kell figyelni ahhoz, hogy volt főnöke szövetségessé váljon az Ön vállalkozásában.

Tartsa a helyes sorrendet!

Tegye egyértelművé a volt cége számára, hogy amíg ott dolgozott, maximálisan lojális volt, és az ő érdekeit szolgálta. Éppen ezért ne beszéljen sem az ügyfeleknek, sem a beszállítkónak, sem a kollégáknak az új vállalkozásáról, amíg fel nem mondott a munkahelyén. Készüljön fel rá, ha a munkáltatója egy ügyféltől hall majd az új vállalkozás tervéről, a közös munka valószínűleg borzalmas hangulatban fog véget érni. Amíg fel nem állt az íróasztalától, jobb, ha az előkészítő tevékenységeket a kutatás, tervezés, stratégiakészítés és pénzgyűjtés területére limitálja. (Így finanszírozza az induló vállalkozását saját zsebből!) Ha nehezen állja meg, hogy ne kotyogja el a terveket, és folyton elkalandozzanak a gondolatai, határozza meg jó előre pontosan a felmondása napját. Tudván, hogy mennyi ideje van már csak hátra, képes lesz gyorsan és hatékonyan lezárni a folyó ügyeit a cégben.

Ossza meg a terveit!

Ha valaki hirtelen kilép a cégéből, és új vállalkozást alapít, a főnökei biztosan aggodalmaskodni fognak, hogy vinni akarja az ötleteket, partnereket is. (Még akkor is, ha épp nem a megfelelő szektorban alapítaná.)  Bár valóban előfordulhatnak közös metszetek, nyugtassa meg őket azzal, hogy elébük tárja a terveit. Magyarázza el, miben lesz más az Ön vállalkozása, milyen más elvek, fókuszpontok szerint működik majd, mint az a cég, ahol alkalmazottként dolgozott. Természetesen még ezek után is maradhatnak bennük kételyek, úgyhogy igyekezzen megbízhatónak mutatkozni, és a tetteivel alátámasztani a terveit. Ha a volt cége komolyan aggódik az Ön új vállalkozása miatt, igyekezzen velük közös nevezőre és valamiféle megállapodásra jutni. Egyébként viszont el kell ismernünk, az ellenkezésük azt jelenti, hogy Ön jó úton jár!

Mivel legyünk tisztában, ha vállalkozást indítunk?
Vállalkozás indítása esetén sok mindent kell mérlegelni, mielőtt belevágunk. Nem elég azt tudni, hogy mit szeretnénk csinálni, azzal is tisztában kell lennünk, hogyan fogjuk megvalósítani.

Ajánlja fel segítségét az átmenethez!

Ha a főnöke ennyire aggódik a távozása miatt, valószínűleg a munkája fontos volt, és/vagy érzékeny területet érintett. Mindenképp segíthet a kilépése után maradó űr részleges betöltésében, ha felajánlja, hogy egy bizonyos ideig még külső tanácsadóként részt vesz a cég munkájában, és segít betanítani az utódját. Bár lehet, hogy az ajánlatát nem fogadják végül el, az üzenet mindenképp az lesz, hogy igenis érdekli a volt cége sorsa a távozása után is. Ha pedig elfogadják, mindenképp jól jár: a külsős munkáért járó bevételek jól jönnek abban a pár hónapban, amíg vállalkozása beindul és a saját lábára áll.

Mondja el, hogyan segíthetnének Önnek!

A jó viszony megtartásának egyik legfőbb hozadéka, hogy fennmarad a segítségkérés lehetősége. Ha más nem, a munkáját tekintve jól jön néhány elismerő ajánlás a volt főnökétől az új klienseknek, de lehet, hogy beszállítói kedvezményeket is kap majd a volt főnöke „nyomására”. Ha sikerül kiegészítő szolgáltatásokat nyújtania a volt cége partnereinek, akár stratégiai megállapodást is köthet azzal, aki nemrég még a főnöke volt. Az együttműködéssel pedig mindenki csak jobban jár.

A cikk az alábbi írás alapján készült

A jog is beleszól
A cégeknek és vezetőknek fontos tisztában lenniük azzal, hogy a tapasztalatok szerint sokszor a volt dolgozókból lesznek a legveszélyesebb üzleti vetélytársak. Azokból, aki fontos információkkal rendelkezik a cégünk működéséről, a termékről, és komoly kapcsolati rendszere van a vevőkörünkön belül. De hogyan kerülhetjük el, hogy a dolgozónkból versenytárs váljék? A legkézenfekvőbb megoldás, hogy megfelelően kezeljük a tehetséges alkalmazottat. (Erről itt olvashat részletesebben.) Van azonban olyan helyzet, amikor a dolgozóval érdemes szerződésben megegyezni, hogy nem használja fel bennfentes információit: ez a versenytilalmi megállapodás, amiről itt olvashat részletesen.

Feliratkozom a(z) Cégvezetés & irányítás téma cikkértesítőjére. A megjelenő új cikkekről tájékoztatást kérek