Holnaptól pályázhatnak a cégek eszközbeszerzésre Pest megyében

2019. február 19. kedd - 10:10 / PP/MTI
  •    

A Pest megyei mikro-, kis- és középvállalkozások (kkv) szerdától adhatják be támogatási kérelmeiket a 4,5 milliárd keretösszegű eszközbeszerzéseket támogató pályázati felhívásra.

A vállalkozások a támogatásokat új eszközök beszerzésére igényelhetik, például gyártósor, gépsor, informatikai eszköz vásárlására, termékek tárolására, valamint anyagmozgatásra szolgáló tárgyi eszközökre is. Felhívta a figyelmet arra, hogy a pályázaton gyártási licenc, gyártási know-how beszerzések, valamint információs technológia-fejlesztések is elszámolhatók – közölte a Pénzügyminisztérium.

A pályázaton 2,5 milliárd forint értékben nagyléptékű – 60-300 millió forint támogatási igényű – fejlesztésekre, valamint 2 milliárd forint értékben kisléptékű – 10-60 millió forint támogatási igényű – fejlesztésekre van lehetőség.

A pályázat célja, a Pest megye területén székhellyel rendelkező vállalkozások termelőeszköz-beruházásának támogatása, a mikro-, kis- és középvállalkozások fejlődésének, gazdaságban betöltött szerepének, piaci helyzetének erősítése, a munkahelyek megtartását eredményező beruházások támogatása, illetve a helyi gazdaság megerősítése.

A támogatási kérelmeket február 20-án reggel 8 órától nyújthatják be a pályázók a Magyar Államkincstár oldalán.

25 milliárdos lízing refinanszírozó programot indít az MFB

Feliratkozom a(z) Pénzszerzés téma cikkértesítőjére. A megjelenő új cikkekről tájékoztatást kérek