Hogyan védjük ki a korlátlanná tett ügyvezetői felelősség és a reklámadó veszélyeit?

2014. augusztus 18. hétfő - 08:20 / piacesprofit.hu
  •    

Ismét indul a KKV-AKADÉMIA konferenciasorozat, ahol a kis- és középvállalkozások szert tehetnek a sikeres működésükhöz elengedhetetlen tudásra. A szeptemberi első akadémia az ügyvezetők korlátlan felelősségéről és a reklámadó terheinek kivédéséről szól. A kkv-vezetőknek szóló konzultáción kiderül, hogy az ügyvezetők hogyan optimalizálhatják megnövekedett adminisztrációs terheiket.

Az új Ptk. értelmében megváltoztak a tulajdonos és az ügyvezető közötti viszonyok. Szeptemberben a KKV-AKADÉMIA első konferenciáján a kis- és középvállalatok vezetői választ kaphatnak számtalan kérdésükre ezzel a kapcsolatban is. Például arra, hogy a jogszabály szerint kik a vezető tisztségviselők, vagy, hogy hogyan tudja az ügyvezető a munkaszerződésében a felelősségi jogkörét védelembe helyezni. Szakavatott ügyvédek elmondják azt is, hogyan lehet meg- és átírni a szerződéseket, hogy csökkenjen az ügyvezető rizikója. Az új Ptk. veszélyesen kiterjesztett ügyvezetői felelősségéről tavasszal nagy sikerű konzultációt tartott a Piac & Profit Konferenciaközpont. A nagy érdeklődésre való tekintettel szeptember 4-én – a már letisztult értelmezések birtokában – újból sorra vesszük, hogy mi a teendőnk annak érdekében, hogy a lehető legtisztességesebb üzletmenet ellenére ne a bíróságokra járjunk egész nap.

A KKV-AKADÉMIA őszi első rendezvényén a minden céget érintő reklámadóról is szakavatott tanácsadók osztják meg a tudásukat a kis- és középvállalatok vezetőivel. Kevesen tudják, hogy az új teher nemcsak a médiát, s nemcsak azokat a cégeket érinti, amelyek az adófizetési kötelezettség alá tartoznak a forgalmuk alapján, hanem minden vállalkozást. Hatalmas adminisztrációs kötelezettség zúdul még azokra a cégekre is, amelyek például csak saját felületükön, területükön tesznek ki önreklámot. A kapcsolt vállalkozások együttes reklámadó-alanyiságáról nem is beszélve.

A BKIK Székházban (Krisztina körút 99.) A korlátlan felelősség és a reklámadó kivédése című rendezvényen ügyvédek, szakértők mondják el, hogyan tegyünk eleget törvényi kötelezettségeinknek úgy, hogy az üzletvitelre is maradjon időnk. A konzultáció végén pedig a már jól ismert Üzleti kézfogó teremt alkalmat a résztvevőknek, hogy egymással is megismerkedjenek szervezett rendszerben, névjegycserével.

Időpont: 2014. szeptember 4. (csütörtök) 10.00-16.00

Helyszín: Budapest, BKIK Székház (Krisztina körút 99.)

További információ: 06-1/239-9597, [email protected]