Hogyan rendelkezhetünk adónk 1+1 százalékáról?

2019. március 27. szerda - 08:08 / piacesprofit.hu
  •    

Amennyiben szeretnénk rendelkezni a személyi jövedelemadónk 1+1 százalékáról, akkor azt megtehetjük a tárgyévet követő május 20-áig. Fontos tudni, hogy ez a határidő jogvesztő.

Amennyiben szeretnénk rendelkezni a személyi jövedelemadónk 1+1 százalékáról, akkor azt elektronikusan és papír alapon is megtehetjük, mégpedig a tárgyévet követő május 20-áig. Az Írisz Office adótervezői figyelmeztetnek rá, hogy ez a határidő jogvesztő. 

Elektronikus úton a legegyszerűbb megoldás az e-SZJA felület, ahol ügyfélkapuval rendelkező személyek tudják megtenni a bejelentésüket. Lehetséges a személyi jövedelemadó-bevallásban is jelölni a rendelkezést, amennyiben nem a NAV által tervezett kerül benyújtásra.

Papír alapon a következő lehetőségeink vannak:

  • a papír alapú személyi jövedelemadó-bevallás EGYSZA lapján,
  • az e-SZJA felületről kinyomtatott formanyomtatványon,
  • a 18EGYSZA nyomtatványon.

Ha a munkáltató vállalja a rendelkező nyilatkozatok összegyűjtését a munkahelyen, akkor a tőle kapott nyomtatványt kitöltve és az átadott borítékot a leragasztás helyén aláírva juttathatjuk el nyilatkozatunkat az adóhatóságnak.

További egyperces válaszok a legfontosabb adózási kérdésekre itt olvashatók!

Meddig lehet befizetni a kamarai hozzájárulást?
Meddig és milyen számlaszámra kell megfizetni a kamarai hozzájárulást 2019-ben? A határidőt és a részleteket megtudjuk az Írisz Office összeállításából.

 

Feliratkozom a(z) Jogi kisokos téma cikkértesítőjére. A megjelenő új cikkekről tájékoztatást kérek