Hogyan lőjük be jól az árat

2019. június 19. szerda - 10:38 / piacesprofit.hu
  •    

Rengeteg árazási technika létezik, de csak az működik igazán, amivel ténylegesen profitot lehet növelni anélkül, hogy drasztikusan árat növelnénk és beszállítókat húznánk le. Íme néhány ötlet a szakértőtől.

Olyen technikát hoztunk, ami elsőre hihetetlennek tűnhet. Annyira egyszerű, hogy sokszor még az a vállalkozó sem hiszi el, aki már 30 éve nyomja az ipart.

Első és talán legfontosabb lépés:

  • Nézd meg, hogy pontosan mi az a szolgáltatás/termék, amin a legtöbb profitod van.
  • Aztán nézd meg, hogy melyik az a szolgáltatás/termék, amit keresnek a vevők. 
  • Majd nézd meg, hogy melyek azok a szolgáltatások/termékek, amiken nincsen haszon, vagy csak kevés van, de hatalmas figyelem övezi, sokat kell vele foglalkozni.

Írd le a válaszokat egy papírra és teljesen tiszta lesz a kép.

Második lépés, ami azért fontos, hogy a harmadikat meg tudjuk lépni:

Nézzünk rá az egészre, ami eddig történt. Azt fogjuk látni, hogy van olyan szolgáltatás/termék, amin nem is keresünk, mégis annyit foglalkozunk vele, hogy az már túlzás.arazastechnika-dma

A második dolog, amit biztosan látunk, hogy van olyan szolgáltatás/termék (mert van olyan szolgáltatás/termék), amit nagyon keresnek a vevők és egyben rengeteget keresünk rajta. Ha ebben a másodpercben nincsen ilyen szolgáltatás/termék, akkor majd lesz, csak meg kell találni.

A harmadik lépést, ami talán a legfájdalmasabb, itt találják.

Komolyabb kihívást jelenthet a transzferár-nyilvántartás elkészítése
Kétszintű dokumentációt kell készíteni a transzferár-nyilvántartás összeállításához az idei évtől a jogszabályi változás miatt, s ehhez a feladathoz vállalkozásoknak a korábbinál lényegesen nagyobb erőforrásra lehet szükségük.

 

Feliratkozom a(z) Pénzszerzés téma cikkértesítőjére. A megjelenő új cikkekről tájékoztatást kérek